Louis Vuitton proleće/leto 2018: Statement majice posvećene seriji, patike i brokat na zatvaranju PFW-a

foto: Profimedia

Zatvaranje Pariskog fashion week-a pripalo je kultnom francuskom brendu, čija je kolekcija bila prilično iznenađujuća.

Mix & Match postalo je omiljeno modno pravilo koje zapravo krši pravila.

Upravo ovo bio je light motiv čitave Louis Vuitton kolekcije, koju je Nicolas Ghesquière predstavio u paviljonima Luvra, tačnije u rovovima koji su štitili zamak pre 800 godina. Sjajna bela pista koju okružuje kamen star nekoliko vekova bila je po svoj prilici još jedan omaž mix and match konceptu.

Po pitanju same kolekcije ovaj koncept ponajviše se ogledao u neočekivanoj kombinaciji sportskih komada i onih izuzetno elegantnih.

Svileni šorcevi, kroja karakterističnog za one koje nose bokseri, isticali su se nešto nežnijom paletom, dok ih je Nicholas uparu sa odgovarajućim dubokim patikama sličnih tonova. Gornji delovi su međutim, bili pravo iznenađenje u odnosu na one donje, s obzirom da su u pitanju zanimljive forme frakova od brokata.

A kada smo kod zanimljivih formi, svakako moramo da pomenemo nešto što bi se moglo nazvati "rukavima za poneti", a što su kolege iz stranih medija opisali kao harness rukavima, koji su se isticali dekonstruktivnom formom.

Nosivost većine predstavljenih modela rezervisana je definitivno za devojke sa nešto ekstravagantnijim stajlingom, ali našlo se ipak dosta onih komada koji su ponaosob zaista ready to wear. Majice na pruge u originalnom spoju boja, haljine, kao i efektne pantalone podvrnutih nogavica od sjajnih materijala.

Reviju je zatvorio neočekivanni model koji je dočekan sa ovacijma.

U pitanju je klasična crna majica sa ilustracijom postera iz serije Stranger Things, koju je dizajner kao veliki fan hvalio na svim mogućim društvenim mrežama kada se emotiovala pre godinu dana.

A post shared by Daniel Lunn (@danielclunn) on Oct 4, 2017 at 2:07am PDT

A post shared by Nickosha Noella (@nikandella) on Oct 4, 2017 at 2:41am PDT

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin