Sarah Burton od 2010. dostojanstveno i samouvereno gazi stopama svog prethodnka, velikog majstora McQueen-a. I upravo je majstorstvo ono u šta je Sarah očigledno odlučila najviše da uloži. Prethodne sezone to je bio spektakularni vez, onaj koji nesumnjivo vuče inspiracju iz raskošnog renesansnog perioda. Ručno tkan sa besprekornim detaljima.

Ove sezone u pitanju je majstorstvo u kome su u toku prošle godine mnogi pokušali da se okušaju, a to je dekonstrukcija kroja.

Neobičan, upečatljiv i originalan kroj rezervisan je isključivo za odvažne modne poklonike.

A sve do jednog komada iz kolekcije za proleće/leto sa Alexander McQueen potpisom bili su upravo takvi.

Osnovni motiv iinspiracije bio je onaj koji i dolikuje periodu za koji su modeli namenjeni: cvet i njegova transformacija. Sva moć prirode i cvetanja.

"Kolekcija je posvećena britanskoj kulturi, letnjim kišama, vremenu koje provodimo u bašti i isceljujućoj moći prirode", izjavila je kreativna direktorka.

Majstorstvo kroja ponajviše se isticalo na haljinama, onim kožnim, ali i onim od svile i tila sa bogatim detaljima u vidu naboranih karnera.

Cvetni print odigrao je glavnu ulogu u sferi dezena, dok su se od aksesoara isticale moćne ogrlice čiji izgled je takođe podsećao na neke prohujale vekove iza nas, baš kao i forma dobrog dela spektakularnih modela haljina.

Po pitanju beauty departmana Sarah je dala prednost dobro nam poznatoj meri: manje je više.

Oči su bile istaknute crnom olovkom, obrazi rozim rumenilom, a usne prirodnim nijansama nude tonova i boje mesa.

Kosa je shodno temi izgledala pokislo, ali je poenta zapravo bila u minimalističkom izgledu.

Poseban trenutak na reviji pripao je predivnim plus size modelima Eline Lykke i Betsy Teske na koje je bio usmeren dobar deo pažnje, s obzirom da su im namenjeni komadi stajali besprekorno.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/