Mnogo je toga u svetu mode što se može predstaviti kao ultimativni pariski stil, od nezaobilaznih majica na pruge, beretki, sakoa koji se nonšalantno kombinuje sa farmericama ili košulja sa detaljem u vidu mašne koje se vezuju oko vrata.

Sve je to très chic!

Ali Pariz nisu samo pruge i ta dnevna nonšalancija svojstvena Jane Birkin. Pariz je i grad boema, tog posebnog šmeka koji je svoje prve korene imao ovde - u epicentru romantičarske Evrope. Anthony Vaccarello uspeo je da oživi taj boemski Pariz i oda počast čoveku koji se pored Yves Saint Laurenta, smatra još jednim herojem mode - Pierru Bergéu, osnivaču YSL kuće, koji je preminuo pre nepunih mesec dana.

Vizija osnivača Saint Laurenta bila je predstavljanje neuhvatljivog liberalnog koda zapisanog u stilu svake Francuskinje, iskazivanje jedinstvenog šika sa mrvicom erotičnosti i glamura.

Raskošni pliš, čipka, šljokice i sjajni detalji, moćna crna kao vodeći ton kolekcije, koža koja je prati u stopu i ženstvenost iskazana lepršavim volumenom, koja je naglašena čvrsto zategnutim kaišem u pojasu.

Šik u svoj svojoj veličanstvenosti dožao je do izražaja krojevima karakterističnim za moderne plemkinje, one koje su se usudile da obuku muške lepršave košulje i puf suknje koje neodoljivo podsećaju na one iz renesanskog perioda, ali u najminimalnijoj formi - a kada kažemo minimalno, mislimo isključivo na dužinu zbog koje će dugonoge lepotice, baš kao što su to na reviji bile Kaia Gerber i naša Nataša Vojnović, postati zvezde večeri gde god da se pojave.

Glavni aksesoar? Maksi "jeti" čizme kojima se predviđa bestseler zvanje. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/