Za proleće/leto 2018.,Roksanda nam predlaže cvetne printove isnpirisane delikatnim cvetom hibiskusa, a tu su i zanimljivi detalji koji upotpunjuju ovaj deo kolekcije: sirovi pamuk kao originalan ukras. Naravno, u prepoznatljivom maniru dizajnerke, ovo nije jedina originalnost koju smo videli na Nedelji mode u Londonu.

Tako je većinu komada krasio interesantan detalj u vidu konopca umesto standardnog kaiša, iako je velikim deo bio zastupljen i širi kožni pojas.

Konopci u razlilčitim bojama, te razlilčitih dužina našli su se i na aksesoarima, prvenstveno obući, koju je Roksanda ovaj put radila sa duom čija je baza proizvodnje u Londonu, Mary Alice Malone i Roy Luwoltom, koji stoje iza cenjenog brenda Malone Souliers.

Ujedno, ova originalnost u vidu detalja koji se ističe, dala je neočekivanu svežinu komadima, te su ga brojni modni kritičari proglasili instant statmeant finesom čitave kolekcije.

Posebno mesto pripalo je i monhromatskom stilu odevanja, a to su u Roksandinom izvođenju bile maksi svilene haljine sa naglašenim rukavima i karnerima, dok su boje u ovom segmentu bile takođe naglašene: od zlatno žute, preko intenzivno crvene, pa do najpunije nijanse ružičaste. Mada, kada sagledamo celu kolekciju čini nam se da je crvena preovladala.

Takođe moramo da napomenemo kako je kroz čitavu kolekciju dominirao zanimljiv spoj egzotike i pragmatizma.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

U kolekciji srpske dizajnerke, posebno se isticao pomalo neobičan aksesoar.