Ne pamtimo kada nas je vikend u Milanu ovoliko oduševio viđenim, a sve je počelo još u petak, 23. septembra kada smo na Versace reviji videli Naomi, Adrianu i ostale moćne dame koje su zajedno sa Donatellom proslavile samouverenu, snažnu ženu koja izgleda nestrašivo i seksi dok hoda u lepršavim, provokativnim mastilo haljinama, prepunim proreza, čipke i svetlucavog veza dok hoda kao stena u vrtoglavo visokim, killer sandalama.

Naravno najveću pažnju je izazvala vretenasta pantera - Naomi, koja je pre 20 godina prvi put prošetala na reviji italijanskog brenda i koja je pored Claudije, Carle Bruni i Cindy bila jedna od najomiljenijih modela Giannija Versacea.

Subota je pripala zlatnom jubileju jedne od najprefinjenijih italijanskih modnih kuća - Bottega Venete koja je revijom u Milanu proslavila 50 godina postojanja, i to glamuroznom revijom koju je uveličala ikona modelinga - Lauren Hutton koja je bila specijalna gošća Tomasa Maiera, čoveka koji je već 15 godina kreativni direktor renomirane modne kuće koja neguje klasiku i savršeno, precizan kroj.

Momenat kada su na pistu izašle mlada Gigi Hadid (21) i Lauren Hutton (72), koji je predstavljao proslavu ne samo mladosti već i lepote koja ne stari, već naprotiv samo dobija na šarmu, izazvao je salvu aplauza svih okupljenih.

Kolekcija? Prepuna haljina, mantila, suknji, modela u kojima bismo mogli da vidimo bez problema i mladu devojku, ali i damu u pedesetim, šezdesetim. Jedna od karakteristika brenda zbog kog spada u najomiljenije u Evropi, posebno Italiji. 

Jil Sander je takođe izazvao ovacije prilično "arhitektonskom" kolekcijom koja je bila svojevrstan omaž osamdesetim. Pastelne nijanse, fokus na široka, oversize leđa i fludinost bili su glavni detalj revije koju je Suzy Menkes nazvala preekstravagantnom za Rodolfa (Puglialunga) koji je očito bio inspirisan Vetements stilom, ali i modelima japanskog dizajnera Miyakea iz devedesetih.  

Marni? Neutalne boje, asimetrija, neobičan kroj i torbe oko struka.

Nedelja je pripala najpoznatijem dvojcu modnog sveta - Domenicu i Stefanu.

Dolce i Gabbana su i ovaj put bili inspirisani Italijom - haljine nalik džaku sa motivom pice, print italijanske zastave, hrišćanskim motiva i ostalog su dominirale kolekcijom, dok su u prvim revima sedele hippie teen zvezde na čelu sa ćerkom Silvester Stallonea - Sistine Stallone.

Bila je ovo uobičajna DG fešta prepuna kraljica i princeza koje su šetale krune, krstiće na minđušama, jaknice sa milion aplikacija i pačvork detalja, sa akcentom na jarke nijanse crvene, zelene, plave, žute i naravno crnu boju. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija