Dok su neki juče najviše pričali o neobičnom defileu modela kog smo videli na Rick Owens reviji ( manekenke nosile druge manekenke na leđima ali i na grudima), mi smo jedva čekali da vidimo revije Lanvina i Balmaina. Pogotovo gospodina Albera Elbaza koji se uvek potrudi da nam prikaže jednu fiziju mode i umetnosti u svojoj kolekciji.

Ako vam kažemo da je sam Elbaz svoju najnoviju kolekciju za Lanvin nazvao "smorgasbord" aludirajući na eklektičnost i raznovrsnost modela, kao i da je ovo bila jedna od najboljih Lanvinovih revija do sada, onda bi bilo možda najpametnije da vas pošaljemo u galeriju, ali sačekajte samo tren...  

O kolekciji ali i modi, Elbaz je rekao kratak ali moćan komentar pre same revije.. 

“Pre smo bili dizajneri, a sada smo stvaraoci kompletne slike. Više nije samo bitno da osmislimo odeću koja će izgledati dobro na telu, ili kada se ogledate u ogledalu, već i na telefonu, svi želimo taj lajk koji je često daleko najjača potvrda da je neki komad odličan.”

Svoju najnoviju kolekciju Elbaz je podelio u grupe. Tako smo 70 modela videli podeljenih u black, white, body dresses i color bande. Reviju je otvorila klasika, ali redizajnirana i moderna, spremna za lansiranje na pistu: bela košulja sa pufnastim, xxl rukavima i crne pantalone nakon koje su usledile varijacije na ovu temu koje su postepeno išle ka omiljenom Lanvinovom looku: volumiziranim kaputima i blejzerima oblih linija ramena od satena i uzanim, savršeno krojenim cigaret pantalonama.  

Sad možete u galeriju!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Nalik kolegi Driesu Van Notenu, Alber je odlučio da isprati svoju dekorativnu priču odenuvši modele u saten, oversize blejzere i redizajniranu klasiku. Naklon za njega!