Humor i scenski kostim oduvek je krasio estetiku Martina Margiele, ali i Johna Galliana koji je dokazao novom kolekcijom za proleće / leto 2016 da je izabrao savršen brend za povratak u modne vode.

Jer kada je u pitanju odevanje, niko couture i RTW ne "pakuje" kao ovaj duo.

Proleće u režiji Johna podseća na njegove najbolje godine, ali i stil otkačene Vivienne Westwood s akcentom na pozorišnu šminku: natapirana kosa, perike u metalik nijansi plave i ljubičaste, usne našminkane u krvavu nijansu crvene, dok oči krasi plava, dramatična senka.

Jednom rečju: moćno!

U kolekciji smo videli i prizvuk omiljenog Japana i to u vidu haljina ravnog kroja nalik onima koje su nosile gejše, stilizovanih sa konopcem u oker boji koji je funkcionisao kao kaiš.   

Njegove haljine su imale i elemente odeće koju nose teniserke ali i pripadnice kraljevskih porodica ( kojima je samo falio tron, i to onaj zlatni). Od materijala smo imali prilike da vidimo sjajnu, elegantnu svilu, sirovu i nekako divlju vunu, ali i plastični pvc koji samo John može da učini nosivim i poželjnim.  

Poseban deo je posvećen kožnim komadima poput peplum jakne i aksesoarima u kojima je potpuna dominacija pripala mrežastim čarapama i dugačkim rukavicama.

Međutim, od svih modela, nama je nekako najprivlačnije bilo zeleno odelo koje bismo sad pravo s piste odmah obukli!  

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Kad malo zagrebete ispod površine možete da naslutite kako je Johnu za inspiraciju poslužila ženstvenost iz retro pedesetih