Peter Dundas prvi put za Roberta Cavallija

Reviju modne kuće Roberto Cavalli obeležio je povratak dizajnera Petera Dundasa na kreativno čelo, i to nakon punih deset godina odsustva!

Dundas je svoju seksipilnu rock estetiku od odlaska iz Cavallija brusio u modnoj kući Pucci, a za vikend je tu istu estetiku obojenu glamurom iz 80-ih prikazao na Milano Fashion Week izdanju.

Od modela dominirale su haljine u pastelnim tonovima ružičaste, plave i narandžaste, nadograđene teksas komadima, od kojih je najzastupljeniji bio boyfriend jeans.

instagram ( erica_a)

Prepoznatljiv animal printi modne kuće pod kreativnom palicom Petera Dundasa zamenjeni su motivima životinja koji su krasili mnoge komade – od nakita do uskih pantalona visokog struka.

instagram (style sydney social)

Kako su zaključili mnogi, bila je ovo prava posveta Cavallijevim ateljeima, tehničkim mogućnostima, tradicionalnim znanjima, ali i modernom pristupu, a Dundas, čini se, nije razočarao.

instagram (robertocavalli)

Gigi Hadid zvezda Versace revije

Kao i svih prethodnih godina, Donatella Versace slavi ženu i seksepilnost.

I u prolećnoj kolekciji madam Versace se naoružala military elementima pa smo tako videli veliki broj military jakni u khaki i boji peska, kao i kratke, uzane haljine naglašenih u struku s prepoznatljivim logotipom.

Šifon lagane haljine u neon nijansama narandžaste, zelene, ljubičaste u kombinaciji s crnom bojom savršeno su iznele Gigi Hadid, Natasha Poly, Joan Smalls i druge manekenke!

instagram ( versace)

Donatella je izjavila da je ovo kolekcija za žene koje žive svaki dan kao da im je poslednji i kombinuju sportsku odeću i glamur bez puno truda. 

Za razliku od Versace i Cavallija, Marni žena je daleko minimalističnija i okrenuta praktičnoj odeći koja se bazira na geometriji i čistom dizajnu. Marni žena tako proleće vidi kao idealnu priliku da nosi asimetrične haljine preko širokih pantalona i to sve u kolor block kombinaciji.

Naravno, kao i pre Marni svoj akcenat stavlja na statement modne detalje pa smo videli veliki broj vrećastih torbi, ravnih sandala i niz plastičnog nakita koje ne sumnjamo da ćemo videti na telima poznatij trendseterki u street stylu izveštajima.

instagram ( marni )

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija