Kako nadmašiti prošlosezonsku “supermarket” reviju? To pitanje je zanimalo sve modne zaluđenike, koji su odbrojavali do trenutka kada će videti najnoviji Chanel show u režiji Karla Lagerfelda.

Odgovor? Boulevard Chanel.

Da, Karl Lagerfeld je unutar veličanstvenog Grand Palaisa, osmislio scenografiju koja nas je preselila na ulice Pariza, sve sa klasičnim balkonima kojima je “grad svetlosti” bogat.

U svojoj najnovijoj kolekciji za sezonu proleće/leto 2015, Karl je razmišljao o ženi koja je feministkinja, ili da budemo precizniji, o dobro obučenim ženama koje marširaju na nekom protestu, stilizovane u kostime nalik onima koje su nosile pripadnice francuskog Pokreta otpora.  

Naravno, na čelu ovog fashion marša je bila Cara Delevingne, u pratnji koleginica koje su nosile transparent “Istorija je njena priča” i “Pravite modu, a ne rat”, sve sa jednim od glavnih aksesoara na reviji, crno-belim razglasima.

Reviju je otvorio defile manekenki koje su bile obučene u prepoznatljiva tvid odela, stilizovane u živopisne, svilene kravate i oslikane čizme. Krojevi su bili masculine, široki ali daleko od androgenog. Ovo su bile moćne žene, spremne da pokore svet u psihodeličnim, akrilnim printovima. Atmosfera je nekako bila u duhu 70ih, ali svaki model je imao moderan, trendi look zahvaljujući novoj silueti.

Aksesoari su takođe nosili poruke – “Prvo dame” na mini torbi Edie Campbell, ali i fashion “Vote Coco” i “Be your own stylist”, pa ne sumnjamo da će ovi detalji dominirati uskoro na ultimate fashionistima poput Anne Dello Russo, Poppy Delevingne, Mire Dume.  

Nakon supermarketa, Karl nas je odveo u tipičan pariski bulevar po kom su marširale Cara, Kendall, Gisele i ostale poznate manekenke....