Alber Elbaz (1961), mađioničar iza luksuznih kreacija sa potpisom brenda Lanvin, čije modele najviše vole prefinjene Francuskinje na čelu sa divom Catherine Deneuve, jednom je izjavio da za njega dobra haljina znači sledeće: kada vidite ženu koja je nosi, prvo primetite njeno lice, pa tek onda haljinu.

Jedno od lica koje smo mi videli na njegovoj poslednjoj reviji na kojoj je Alber prikazao kolekciju za proleće 2015, bila je naša proslavljena manekenka Nataša Vojnović koja je predvodila defile supermodela među kojima smo uočili i Amber Vallettu, Kirsten Owen i Violettu Sanchez.

Slavne manekenke (prosek godina oko 40) koje nismo videli ni na jednoj drugoj reviji, oduševile su sve prisutne svojim moćnim izdanjima. Kasnije nakon revije, Elbaz je izjavio da je pomenute ikone modeling manje našminkao nego njihove mlađe koleginice, jer je znao da one imaju ono što ostale nemaju: iskustvo!

Ispostavilo se da je iskustvo najbolja “šminka”!

Reviju je otvorio model jednostavnih, prefinjenih haljina, s golim ramenima i rajsfešlusom sa strane. Nataša je izašla kao treća manekenka stilizovana u dugačku, krem haljinu s džepom na levoj strani i piton kaišem kao dominantnim detaljem.

Bio je to spektakularan start, nakon kog su usledile sofisticirane kreacije slične atmosfere na kojim su dominirali šlicevi, štepovi, duboki izrazi. Sredina je pripala svilenim haljinama A forme, nalik malo elegantnijim svilenim spavaćicama u otmenim nijansama bordo, plave i sive. Čipkana serija je prekinula jedan savršen niz, dajući kompletnoj reviji lepršavost, dok je trijumfalni kraj pripao kreacijama od brokata s akcentom na zlatnim detaljima.  

“Danas veliki deo mode je dizajniran da izgleda dobro na fotografijama. Ja sam želeo da ‘isključim’ kameru i napravim modu koja je prelepa i koja se bazira na savršenim, jednostavnim odevnim modelima koji će izgledati uvek i u svim prilikama dobro. “

Mi smo već u svojoj glavi kaparisali jedna savršen trenč za koji smo ubeđeni da bi ga sigurno nosila Audrey Hepburn (unuka ispratila reviju) da je danas živa.

Spektakularnu reviju Lanvina nije mogao da zaobiđe ni duo koji dominira Paris Fashion Week-om, Kim i Kanye West, koji su u glas izjavili da im se ova kolekcija do sada najviše svidela.  

Naša slavna manekenka je uveličala reviju kojom je brend proslavio imponzantnu 125. godišnjicu!