Michael Kors je u najavi svoje najnovije kolekcije za proleće/leto 2015 izjavio da mu je glavna želja bila da svima ponudi onaj savršen osećaj koji imamo kada “nam vetar zaljulja suknju”. 

“Želeo sam da kolekcija sve podseti na savršen letnji odmor koji nas vraća u bezbrižno detinjstvo. To mi je bio cilj.”

Kreator koji zna kako da osmisli najsavršeniji klasični look, onaj koji ćemo nositi s oduševljenjem je uspeo da nam prezentuje savršenu fantaziju koja nas je odvela u retro pedesete, casual eleganciju najfinijih materijala, najženstvenijih krojeva i najšarmantnijih printova. 

Svi komadi su bili moderni, vedri i više nego lagani, nalik letnjem povetarcu. Reviju je otvorila Maggie Rizer, stilizovana u belu majicu i eteričnu belu suknju pun krug, model koji je dominirao kolekcijom, jednako kao i stilom koji je bio dominantan krajem četrdesetih i početkom pedesetih prošlog veka. Pored suknji, najženstveniji komadi revije su bile damske bluze, sve sa kragnom u stilu Petra Pana.

Kors je opet pokazao da žene žele pravu odeću, onu koju mogu da nose u bilo kojoj prilici: denim i lagane jakne, komforne, široke šortseve, sive, prijatne pulovere, raskošne suknje u cvetnom dezenu i seksi haljine od čipke za koktel žurke. 

Posebno upečatljive kombinacije su bile one u kojima je Kors upario široke košulje muškog kroja sa suknjama pun krug, idealnim za ples i baletankama. Šarmantno, ljupko, ženstveno i tako poželjno da već želimo da odemo sa posla, obučemo slučan autfit i odemo da plešemo! Pogotovo kada čujemo taktove pesme Be my baby od grupe The Ronettes koja je poslužila kao muzička podloga na reviji.

Iako je moda tu da nam podari fantaziju, ona mora prevashodno da bude nosiva i za sva vremena. To iz sezone u sezonu Kors uspeva da postigne.