Lanvin: Svetlucava ženstvenost sa stavom

Nasuprot mat, popločanom podu u prestižnoj pariskoj školi Ecole Nationale Superieure des Beaux Art, fashion mag Alber Elbaz je predstavio kolekciju u kojoj je od prve do poslednje minute revije, pista zasijala svetlucavim, blistavim kreacijama!

Metaliziran til, sjajnu svilu, blistavi tvid, svetlucavi lame, raskošan brokat i tkaninu punu krutog, ali opet bogatog volumena koji je kod svakog modela ispisao nevidljivim slovima stav "ja sam super Lanvin žena", Alber je obojio u svetlucave nijanse smaragdno zelene, zlatne, tople breskva boje, bronzane, ribizle, kestenjaste…

Veliki broj kreaciji Elbaz je ukrasio s vezom od sitnog, dragog kamena s ciljem da doda jedan extra efekat kreaciji, pa je često bio utisak da gledamo defile nežnih, senzualnih dragulja koje obasjava mesec u mračnoj, egzotičnoj noći.

Kolekcijom su dominirale haljine jer Elbaz ima neverovatan talenat da krutu formu haljine s neobičnim krojem i štepovima učini ženstvenom, slaveći zanosnu siluetu svake žene.

Britanski model Edie Campebell se pojavila u lame haljini od pink, spiralnih karnera, a za njom su usledile kreacije koje su pokazale da kod Elbaza, preterano, ne postoji: metalik lame bluza i čipkana suknja, jazz haljine niskog struka s tankim kaišem, pensil suknje s karnerima i svilenom bluzom, i širokim, kožnim kaišem, uparene s krznenom, čipkanom jaknom.

U želji da malo umiri ovo eklektiku materijala i forme, Elbaz je napravio malu pauzu s modelima inspirisanim muškim odelima, u kojoj na je posebno oduševila kombinacija tvid, šljokičavih pantalona u boji šljive, uparenih sa svilenom bluzom efektne masivne mašne i zlatnom, blejzer, jaknom.

Aksesoari su takođe bili efektni, pogotovo su veliku pažnju izazvale “garbage” torbe, ali i glomazan, statement nakit s imenom brenda. Obuća je blistala kao i kreacije: sandale s petama ukrašenim sitnim kamenčićima, dok su torbe bile najraznovrsnije, od tašna od krokodilske kože, clutch torbica sa zlatnim, krupnim kristalima, do jednobojnih, malih, četvrtastih torbi na dugačkom, tankom kaišu. 


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin