Proenza Schouler, brend iza kog stoje Jack McCollough i Lazaro Hernandez, za proleće 2014. spremio je kolekciju koja je stala na čelo novog njujorškog viđenja mode – spokojnog i eklektičnog.

McCollough i Hernandez su otkrili da su inspiraciju potražili u radovima dizajnera nameštaja i umetnika sa kojima im je zajedničko odbacivanje glatkih i elegantnih materijala u korist teksture i dubine.

Među kreacijama koji su viđeni na predstavljanju ove linije ističu se pamučni kompleti sastavljeni od pantalona i sakoa, kojima su dodati i kaputi u efektnom štampanom tekstilu. Kreatori su ovom tehnikom haljinama od krepa dodali siluete drveća i njihovih grana, što je stvorilo izvanredan trodimenzionalan izgled.

Uz to, kaputi su protkani tankom svilom, što daje donekle orijentalni izgled nalik na marokanske lagane ćilime, a karakterišu i vertikalne trake koje prate revere.

Svi ovi umetnički detalji mogli su da oduzmu estetici ove prolećne linije, ali nisu - dizajneri su izbegli da upadnu u zamku i nisu preterali s motivima. Ovu kolekciju je lako nositi i može se izabrati za bilo koju priliku.

Štampane tkanine, nabori i svileni elementi predstavljaju svojevrsnu dekoraciju ove kolekcije.