Maria Grazia Chiuri i Paolo Picoli predstavili su izrazito raskošnu i prelepu kolekciju stroge, skoro puritanske forme. Već u opisu revije nas je sačekao poziv na putovanje kroz imaginarne etničke motive koje je kreatorski tim sublimirao u neverovatne, skoro pa kraljevske kreacije.

Akcenat je bio na efektnim, vezenim etno motivima, crvenim i tirkiznim nitima koje su prekrile skoro svaku kreaciju od dekoltea do poda, pa su propratni detalji bili minimalni, poput zlatne trake koja je podsećala na vizantijsku dijademu, kožnih, tankih narukvica, zlatnih kratkih ogrlica i kožnih jednostavnih sandala-japanki.

Najupečatljivije su bile čipkane haljine ukrašene sa sitnim vezom, a krem čipkana haljina sa ovalnim izrezom koju je krasila samo zlatna kratka ogrlica i torba sa resama u boji meda izgledala nam je kao venčanica u luksuznom bohejmskom stilu.

Duge, svilene haljine u modroj plavoj, močvarno zelenoj i crnoj boji su nakon defilea bogato ukrašenih kreacija reviji dale jedan minimalističan predah. Pored njih jedine "simple" forme su bile kratke jakne i kaputi na široke crne pruge, prošivene zlatnim nitima.

Etno motivi i forma kraljevskih haljina u ženstvenom i prepoznatljivom Valentino stilu na jednoj od najefektnijih i najveličanstvenijih revija Pariske nedelje mode!