Riccardo Tisci, kreator francuske modne kuće Givenchy prikazao je svoju najnoviju kolekciju za proleće/leto 2014 u prostoru u kojem je publiku dočekao imrpvizovani sudar automobila na ivici da eksplodiraju.

Kada se prvi red popunio poznatima sa A liste: Ciara, Naomi Rapace, Isabelle Huppert i Kim Kardashian, revija je mogla da počne muzikom senegalske trupe Sing Sing Rhythms. Portorikanka Joan Smalls predvodila je defile uglavnom nepoznatih modela.

Umesto da nam prošeta svoju uobičajnu urban, dreamy devojku, Tisci se ovaj put okrenuo jednoj klasičnijoj, jednostavnijoj kolekciji, skoro pa nomadskoj odeći. Glavna inspiracija je bila odeća koji su nosili ljudi pre hiljadu godinu, kao i tradicionalna odeća, od japanskog kimono do indijskog sarija.

Videli smo kostime, haljine, kombinezone i drapiranu tkaninu koja je bila obmotana oko modela kao sari ili rimska toga. Neke haljine su bile bez rukava, neke na jedno rame…a kao ključni detalj kolekcije bila je maska sa šljokicama na licu modela koja je celoj reviji dala osećaj da pred nama šetaju članovi nekog afričkog plemena.  

Glavni model obuće su bile sandale s debelim đonom, dekorisane s narandžastim draguljima, must have za sezonu proleće/leto 2014!

Kombinezoni i haljine nalik odeći koju nose afrička plemena obeležili su reviju poznate francuske modne kuće!