U Milanu, Giorgio ima "kraljevsku" reputaciju pa nas ne čudi što su njegovu reviju ispratile tri princeze, jedan princ i dve grofice!

Kolekcija pod nazivom "Svetlost i senke" je bila pravo osveženje večeri, a kao glavna inspiracija kreatoru je poslužila magična podvodna bašta ispod sicilijanskog Sciacca grada.

Majstor elegantnih, homogenih linija Giorgio Armani je prikazao vrlo "dreamy" kolekciju u kojoj smo videli i njegova uobičajna srebrna odela sa dozom eklektike ali i dosta kombinacija topova, blejzera i elegantnih šorceva, pensil suknji kao i lepršavih, laganih cvetnih haljina od prozirne svile, muslina.

Sve je izgledalo ultra lagano, fluidno i slobodno…, nalik prozirnim svetlucavim maramama koje se igraju oko tela oblikujući toaletu. I nakit je ispratio "podvodni" svet pa su modeli nosili maxi ogrlice dragulja i kamena u kabalt plavoj, ciklama ljubičastoj, trava zelenoj i biserno sivoj.

Armani se poigrao i sa metamorfozom – ultra dugačka cvetna jakna koja kao da "uranja" u haljinu i ravne čizme koje se transformišu u plave čizmice do članka sa pleksiglas potpeticama.

Kao u bajci...

Fluidno, lepršavo, dreamy...Armani je pokazao kako sa jednom, jednostavnom formom mogu da nastanu neverovatne kreacije!