Ako znamo da je ovo prva Dolce & Gabbana kolekcija nakon skandala oko utaje poreza, ne čudi nas što je italijanski kreatorski dvojac za ključni motiv kolekcije odabrao novčiće!

Zlatni novčići u svim mogućim dimenzijama se pojavljuje na printu haljina sa zvonastim rukavima, na sandalama na platformu, masivnim kaiševima, cvetnim tijarama i visećim minđušama.

Kolekcija pod nazivom "Satyricon" kao istoimeni Federico Fellini film iz 1969. godine je za inspiraciju opet imala Siciliju, ali ovaj put njen antički svet teatra i hramova u kojima vlada surealna lepota. Tako je pored kovanog novca jedan od glavnih motiva bio dorski stub, najefektniji u obliku pete na sandali i printa na pencil suknjama i haljinama!

Kolekciju su obeležile i seksi, crne haljine, uzane nalik spavaćicama u punoći crne čipke. Nakon njih usledio je sudar titana – svilene bluze s printom stubova i hrama u kombinaciji s krznenim suknjama u intenzivnoj neon plavoj i zelenoj boji!

Rascvetalo drvo badema je bio još jedan upadljiv detalj koji je prelepo reprodukovan i apliciran na lagane, lepršave šifon haljine u beloj boji. Defile kreacija s tufnama je zatvorio reviju, a posebno nas je oduševila flamenko crvena haljina sa crnim tufnama.

Rasvetali pupoljci, novčići, dorski stubovi koji lepršaju na haljinama, krzneni prsluci u neonsko plavoj boji i veličanstvene tufne…