Prada: Ekcentrične urbane buntovnice

Kaputi? Da, da. Pripremite se za hladno proleće i borbeni front jer nova kolekcija Miuccia Prade zove sve žene na "borbu"! U ambijentu koji je posebno dekorisan s muralima street art umetnika, Miuccia Prada je prikazala energičnu kolekciju grafitnih priča u rapsodiji spektakularnih boja od dunja žute do karmin crvene!

U kolekciji za proleće/leto 2014. dominiraju teški kaputi ravnog kroja, tunike i haljine bez rukava kao i plisirane suknje, a skoro svaki model ima cvetni dezen u kombinaciji sa slikama poznatih ilustratora kao što su Pierre Mornet i Jeanne Detallante.

Na manekenkama koje su bile stilizovane kao da su članice neke ulične bande, videli smo i perje koje je lepršalo iz kose, kao i grudnjake ukrašene perlicama koje su modeli nosili preko glavnih odevnih komada.

Od boja dominirala je kraljica svih revija, maslinasto zelena koju su "probudile" efektni portreta steet art umetnika. Miucci se pograla i sportskim elementima pa su nezaobilazan detalj na reviji bile sandale na petu koje je Prada uparila sa štuncama koje su ukrasila vojna ordenja! Kad mislite da Miucci ne može ništa novo da izmisli, ona vas prevari!


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin