Dsquared2

Dsquared2 FW Milano P/L 2013

Moto kape, kožne jakne, masivni lanci oko vrata i struka, kratke suknje koje su na ivici da budu pojas i bezobrazno kratki šortsevi - sve podseća na spot George Michaela, ali ne... sve ovo su komadi koje su blizanci Dean i Dan Caten, inspirisani 90tim godinama, prikazali na Milanskoj nedelji mode. Kožne suknje, providne haljine i raskopčane košulje uparene sa cipelama i čizmama sa visokim potpeticama upotpunile su koncept seksipila koji je bio očigledna namera ove kolekcije. Kolorit su unele crvena i pink boja na sakoima, šortsevima i suknjama. Za kraj su predstavili bajkovitu haljinu za moderne Alise iz Zemlje čuda.

Elie Saab P/L 2013

Elie Saab FW Pariz P/L 2013

Kraljevska plava, tirkiz i malina roze dominirale su na reviji. Pantalone i košulje zakopčane do grla bile su samo uvod u ono što su svi očekivali. Za razliku od ranijih kolekcija Saab je uneo malo svežine u eleganciju predstavljajući komade od štampanih materijala, bermude i jakne. Naravno, ono što ovog stvaraoca čini miljenikom ženskog sveta jesu njegove haljine. Svila, čipka i til su samo pomoćna sredstva kojim Elie Saab stvara haljine dostojne boginja. Bez obzira na dužinu, haljine od fine čipke u crnoj, crvenoj i boji slonovače naglašavaju senzualnost ali i romantičnu notu.

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier FW Pariz P/L 2013

Disco pop – revija kao omaž svim pop zvezdama osamdesetih. Zavodljivo, sexy, provokativno u vidu mreže, čipke i tila i ležerniji komadi od džinsa.

Christian Dior P/L 2013

Christian Dior FW Pariz P/L 2013

Dok su se neki dizajneri odlučili za oversize modele, Dior potencira ženstvenost haljinama koje prate liniju tela. Muški sakoi pretvoreni su u strukirane mantil-haljine ili su ukrašeni vezenim cvetovima i tako postali izuzetno ženstveni. Lepota dugih širokih sukanja od tafta cvetnog dezena još više dolazi do izražaja uz jednostavne crne topove.

Balenciaga

Balenciaga FW Pariz P/L 2013

Crna i bela... Balenciaga igra na sigurno! Korseti i haljine bez bretela imaju duboke izreze na grudima. Uz to duboki šlicevi na suknjama. Sve u prilog ženskoj lepoti. A nasuprot tome, kao ravnoteža - masculine look: muška odela sa oversize sakoima i mantilići strogih linija.

Veronique Branquinho

Veronique Branquinho FW Pariz P/L 2013

Nakon tri godine pauze, Veronique Branquinho je išla na sigurno - na neutralnu paletu koja sadrži nude, crnu i belu. Akcenat je na grafičkim oblicima i volumenu. Šifonom u nude boji, lamiranim džersejem u boji bakra i geometrijskim izrezima i otvorima na leđima, belgijska dizajnerka je modelima utkala ženstvenost. Pruge podsećaju na Coco Chanel dvadesetih, a pantalone sa izrazito širokim nogavicama su raskrojene i otkrivaju noge. Narukvice od bakra sa kuglama nose se na zglobovima ruku, golim nadlakticama i preko rukava.

Versace P/L 2013

Versace FW Milano P/L 2013

Čipka je svuda, na suknjama i haljinama, pantalonama i topovima pa čak i u kombinaciji sa kožnom jaknom. A za one bliske stilu JLo tu su lepršave haljine sa izrezima u tirkiznoj, narandžastoj i pink boji. Retro 70-e u vidu prugastih pantalona, kože i širokih rukava. Rimljanke sa potpeticom i sandale sa metalik detaljima uz egzotične torbe i kožne klač torbe i kaiševe.

Dolce&Gabbana

Dolce&Gabbana FW Milano P/L 2013

Kolekcija nastoji da uhvati sicilijansku kulturu u svakom komadu što je doslovno vidljivo u štampi na svili i maramama, a pruge dočaravaju pejzaže mediteranskih plaža i suncobrana. Živopisne haljine, suknje i topovi, vez i čipka ali i heklani detalji bili su neizostavni u upotpunjavanju sicilijanskog looka. Od detalja utisak ostavljaju retro naočare i trake za kosu, ručno rađene torbe u raznim koloritima i upadljiv nakit, posebno over-size minđuše. Za kraj, tu su krinoline od suvog pruća koje verovatno neće završiti u ormanu ali su svakako upotpunile priču o istoriji Sicilije.

Temperly London

Temperly London FW London P/L 2013

Način da se prelepe tkanine i divni modeli sastave u jednu stvar dobio je ime – Temperley London. Kolekcija je inspirisana Marokom i odlikuje se prelepim haljinama koje ističu ženstvenost. Boja leda, plava, boja slonovače i kobalta bile su idealne da se pokaže sve ono što bi poklonici elegantnog stila trebalo da imaju na proleće 2013. Od pratećih detalja izdvajaju se pagodasti šeširi sa širokim obodom, vintage naočare, platforme i rukavice. Sve neophodno za izgled prave dame.

1 2 3 next prikazano: 1 - 12

Magazin