Revija simboličnog naziva "West Village" pod vođstvom gospodina Abloha ušla je u modni fokus, jer je kreator svesno izmenio DNK kuće, ali sa ništa manjim kvalitetom nego pre.  

Ako pogledamo na modni retrovizor i vratimo se korak unazad videćemo da je njegova prethodna kolekcija bila svojevstan omaž preminuloj princezi Diani. Tom prilikom nizali su su elegantni komadi, sakoi sa naramenicama, košulje naglašenog volumena...

Nagli stilski i estetski zaokret, dizajner Virgil Abloh napravio je u kolekciji za jesen/zima 2018, insistirajući na korsetima, uskim haljinama i naglašenim čizmama, kao i karnerima i providnim tilom.  

Poznati supermodeli kao što su Bella Hadid, Sara Dijkink, Karly Loyce, Kaia Gerber i Liya Kebede su smelo i odvažno ponele zahtevnije kreacije koje su podrazumevale često kombinaciju bele košulje i plavkstog korseta ili haljine, kompleta koji su činili kratka jaknica tik ispod grudi i pantalone ili transparentne haljine, "paučinaste" teksture. 

Paleta boja se kretala od bele, preko, svetloplave, sive, bež, pa do mantila i pantalona u bordo boji. Po pitanju aksesoara isticale su se plave i crne čizme iznad kolena, ali i patike i četvrtaste tašne.

Od ženstvenih, preko sportskih i svečanih komada Abloha je ipak ostavio svoj buntovni pečat, ne obazirući se na kritike i insistirajući na stilskoj raznovrsnosti i modnoj smelosti. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/