Šljokice, animal print sa kolor-blok podlogom, pačvork u neon nijansi.

Na samom početku novog izdanja NYFW sačekao nas je veliki Tom Ford. Reviju miljenika njujorške modne elite ispratila su njegove slavne klijentkinje i prijateljice - Julianne Moore, Rosie Huntington-Whitley, Hailey Baldwin, Karen Elson, Gina Gershon i Zayn Malik.

Međutim i ovako jak prvi red nije uspeo da skrene pažnju sa upečatljivih modela koje smo videli na pisti. Činilo se da je Ford ovoga puta na umu kreirajući modele imao uličnu modu. Međutim, njegova praktična ready-to-wear kolekcija izgleda toliko skupoceno i efektno da se ćini kao da na sebi nosite nekoliko miliona.


Pufnaste jakne su bile dramatične, ukrašene sa šljokicama i krznenim kragnama. Crne metalizirane helanke i rolka bile su "razbijene" krznenim kaputem sa rukavima od ružičastog animal printa, dok su modeli koračali samouvereno sa sjajnim kožnim trakama na glavi i oversize srebrnim visećim minđušama.

Po kroju je bilo evidentno da se Tom vodio disko osamdesetim, sama muzička podloga je podrazumevala pesme od The Pointer Sisters ali i hip-hop klasik LL Cool-a "Going back to cali".

Zvezda piste bila je Kaia Gerber koja je još jednom dokazala svoju suverenu vladavinu modeling scenom u ovom trenutku. Jednako zavodljiva bila je i Joan Smalls, zvezda njujorških revija.

Odmah nakon Forda simpatije njujorške modne publike osvojila je italijanska kuća Bottega Veneta.

U čast otvaranja ekskluzivnog butika na aveniji Madison, Tomas Maier (kreativni direktor BV) je odlučio da svoju najnoviju kolekciju prikaže na NYFW umesto u Milano, gde je kuća stalni starosedelac FW izdanja.

Bottega Veneta je oduvek imala taj milanski šik urbanih Italijanki koji je sada predstavljen i njujorškim damama. U fokusu ovog brenda je negovana, otmena žena koja prati trendove ali će uvek odabrati prefinjenu, kvalitetnu modu umesto fanki, eklektične i vrlo sporty odeće. U tome mu dosta pomaže jak ručni rad na kome Bottega bazira svoje modele, kao i paleta boja: oker, zagasita nijansa burgundy boje, ljubičasta.. i kvalitet materijala.

Silueta je vrlo ležerna, opuštena i teži da izduži figuru. U sferi modela najviše smo videli svilena odela zlatkaste boje, zatim kožne i vunene kapute sa krznenim detaljima.

Veliki deo revije pripao je i muškoj kolekciji koja je odisala prefinejnim šezdesetim (look sa narandžastim odelo i animal print košuljom fenomenalan!). Nakon muških modela red je došao na ženska casual odela sa baggy pantalonama ali i mini haljine koje vrlo lako možemo da zamislimo i za office, ali i after work koktel.

Opet je pažnju privukla Kaia Gerber koja je prošetala u kobalt plavoj haljini dugih rukava i kragne sa oker aplikacijama u predelu grudi i rukava.

Sam kraj je pripao plišanim suknjama, haljinama i kombinezonima uparenim sa krznom. Irina Shayk i Gigi ponele su najupečatljivije haljine u kojima su izgledale kao urbane Viking žene.

Poslednji, ali nikako manje bitan bio je Alexander Wang koji se ovom revijom oprostio od NYFW, najavivši relativno skoro potpuno novi koncept predstavljanja kolekcija.

Prvi pogled na kolekciju i kao da gledamo Tom Ford armiju moćnih žena koje se spremaju da osvoje svet: silk, zalizana kosa, tamne business naočare, strukrian crni kaput sa rajsfešlusima, zategnut kaiš sa nitnama i ranac. Man in black, samo u ženskoj verziji. Ili ako već niste fan Man in black, onda na umu imajte Matrix.

Umesto tipičnih office blejzera, Wang je na pistu poslao strukirane modele sa rajsfešlusima, kožne mini suknje sa krznenim topom na tanke bretele, tvid odela u pink, crnoj i beloj varijanti sa atraktivnom dugmadi i rajsfešlusima, zatim oversize košulje i bluze, otkopčane i sa platinum otisnutim logom brenda, kožne mantile koji izgledaju zastrašujuće i kao stvoreni za KGB agente.

Da li treba i ovde da napomenemo kako je Kaia Gerber bila super seksi #prettywoman u crnoj haljini sa otkrivenim ramenima?

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/