Milano Fashion Week: Gucci Mix & Match vladavina se nastavlja

foto: Profimedia

Čuvena italijanska modna kuća prikazala je najnoviju kolekciju za jesen/zimu 2017, a ono što je bilo jasno već pri pojavi prvih modela na sceni (ukupno 119 u kolekciji), to je nepobitna činjenica da je Alessandro Michele i dalje inspirisan "preterivanjem".

Kod Alessandra nema less is more, već more and more! Doduše, Michele dobro pliva u megalomanskoj kombinaciji, on spaja sve nespojive boje i dezenie, baš kao i na oko nenosive krojeve koji i ovaj put inspiraciju vuku najviše iz 70-ih i 80-ih godina prošlog veka.

Spoj nespojivog vlada čitavom kolekcijom, kako ženskom, tako i muškom, dok se futuristički elementi odlično dopunjuju sa apstraktnim crtežima i elementima sa podneblja Azije, a to su ovaj put dezeni leptira, kao i svilenih buba.

Od aksesoara najviše su se istakli veliki kožni pojasevi sa upečatljivim zlatnim detaljima leptira i Gucci znaka naravno. Međutim, aksesoar koji je dominirao i koji ćemo sasvim sigurno imati priliku da vidimo na vodećim IT devojakama, svakako je široka traka za kosu (mada pre bismo mogli reći: glavu) u beloj boji sa logom brenda. Tu su i torbe koje se nose po dve ili čak tri u paru.

Od printova dominiraju oni cvetni, ali i tartan u svim mogućim bojama i kombinacijama.

Zaključak od prethodne sezone se ponavlja: Mix and match sa jedinstvenim potpisom Alessandra Michela - Usudite se!

Ipak, postoji jedan smireniji deo kolekcije, kojim smo (moramo priznati) fascinirani, to su večernje haljine. Da, i ovde su u pitanju mahom izazovne boje i detalji, ali u savršenom sklopu sa krojem. Sigurni smo da ćemo ih u toku godine viđati na crvenom tepihu svih značajnijih svetskih događaja.

A post shared by Alexandra (@alexandraxrosex) on Feb 23, 2017 at 5:35am PST

 

A post shared by @bebosslovebunny on Feb 23, 2017 at 5:22am PST

 

A post shared by Alexandra (@alexandraxrosex) on Feb 23, 2017 at 5:34am PST

 

 

A post shared by Alexandra (@alexandraxrosex) on Feb 23, 2017 at 5:36am PST

 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin