Jedna od najišćekivanijih revija godine svakako je ona koju potpisuje Raf Simons za Calvin Klein. S obzirom da se ovoj saradnji pričalo već izvesno vreme, modni svet je sa nestrpljenjem išekivao kolekciju sa potpisom novog kreativnog direktora. 

Prvi redovi u publici bili su rezervisani za poznata imena i to ona koja su bile Calvinove muze pre Kendall i Gigi. To su Brooke Shields, Gwyneth Paltrow, Julianne Moore, no stigli su i A$AP Rocky, Millie Bobby Brown. Ali i čuveni modni kritčari Suzy Menkes i Nicole Phelps.

Što vam dovoljno ukazuje na to koliki pritisak je bio na Simonsu i njegovoj debitanskoj kolekciji za Calvin Klein.

I naravno, bilo je za očekivati dizajner je i te kako dorastao zadatku. Zavirio je duboko u modne arhive kuće i iznedrio jedan homemage Americi, potpuno u duhu kuće naravno.

Uske rolke i košulje sa naglašenim džepovima na grudima. Zatim, kožne jakne sa krznenim okovratnicima , teksas u komkbinaciji upravo sa teksasom, monohromna izdanja sa jarkim bojama i sve to pomalo u stilu '70ih, što se odnosi i na aksesoare poput obuće koja je vidno bila inspirisana ovom ephom, ali i pomalo Divljeg zapada.

foto: Instagram/calvinklein

Sledećeg dana na Nedelji mode u Njujorku predstavio nam se miljenik ljubitelja avangarde Alexander Wang, prikazavši publici kolekciju od 38 modela, čije su siluete, ali i detalji bili vidno isnpirisani ephom '80ih.

Helenke kombinovane sa sakoima naglašenih ramena, izazovne haljine opuštenih krojeva i dubokih deokltea, oversized džempri kojima dodaje luksuzne ogrlice optočene dragi kamenjem, zatim mini suknje sa velikim karnerima na dojem delu i oversized kaputa sa tigrastim printom. Sve je so '80s!

foto: Instagram/instylemagazine

Iako je vrhunac wangove slave prošao, i dalje je jedan od najuticajnih američkih dizajnera i svakako će uticati na trendove koje će dominirati u 2017.

Na sledećoj stranici zavirite u kolekciju Prabal Gurunga:

PageBreak

Ako ste mislili da je Maria Grazia Chiuri uradila nešto revolucinarno kada je u pitanju Dior za aktuelnu sezonu, verovatno ste u pravu, ali to nikako ne znači da njene majice sa smelim porukama biti jedine koje će se pojaviti u modnom svetu.

Prabala Gurung je putem svojih klasičnih jednobojnih majica takođe poslao nekolicinu poruka svetu:  “Revolution has no borders”, “I am an immigran”, “Nevertheless, she persisted.

foto: Isntagram/instylemagazine

Defile manekenki sa ovim porukama predvodila je Bella Hadid, a sam šou zatvorio je dizajner noseći majicu sa porukom “This is what a feminist looks like”.

Međutim, to nikako nije bilo sve što nam je predstavio Gurung, niti ono najinteresantnije.

Pleteni dugi džemper u nežnoj krem boji, haljine koje prate siluete ženskog tela od svile i muslina, bež, krem, prljavo roze i topli materijali koje mame na dodir, ženstvenost u svojoj najmekđoj i najnežnijoj varijanti, sa detaljima poput efektnih naglašenih rukava, providnih bluza i okovratnika.

foto: Isntagram/laurende_love

Tu su i karneri, ali i smele boje i kombinacije cvetnih pritova u plavosivoj, crvenoj, modrozelenoj. Haljine sa resama, kao i one sa šljokicama za elegantna večernja izdanja. Omaž samouverenoj dami.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/