Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli priredili su reviju u Parizu za pamćenje! Nova kolekcija italijanske kuće ispričala je magičnu priču igre i pokreta. Modeli su izgledali kao balerine, ali poruka koju su Maria Garzia i Pierpaolo želeli publici da prenesu je mnogo dublja.

Njih dvoje su, kao kreativni direktori, bili inspirisani neverovatnim pokretima koji nastaju za vreme baletske igre. 

“Smatramo da je moda kultura, a ne običan materijalizam. Želimo da ova kolekcija govori o trenutnim momentima i uživanju u istim.”- opisala je Chiuri ukratko.

A šta ih je inspirisalo da nam donesu jednu ovako laganu ali u isto vreme i snažnu kolekciju? Inspirisalo ih je vreme u kojem živimo, vreme kojeg nikad nemamo dovoljno jer živimo brzo bez prilike da uživamo u trenucima.

Foto: Instagram / @vogueparis

Sam prostor koji je bio ispunjen muzikom klavira koji je svirao taktove numera Johna Cagea i Philipa Glassa usporili su vreme i omogućili nam da se potpuno prepustimo magiji baleta.

Devojke u lepršavim haljinama, til, crna vs. svetloružičasta, šljokice i rese bili su lajtmotiv nove Valentinove kolekcije ali i crne čizme koje su dodale jednu posebnu punk notu celoj kolekciji.

Dok su mnogi dizajneri zapostavili svečane, duge haljine, Valentino je prikazao nekoliko u boji šampanjca, neutralnim bojama sa izvezenim šljokicama i diskretno providnom čipkom.

Mi vam donosimo 11 najboljih momenata koji su obeležili reviju ali i ovu bezvremensku kolekciju:

# Klavir i jednostavnost

Mesto gde je kolekcija prikazana, Espace Ephémère Des Tuileries, bilo je krajnje jednostavno, skoro pa nedekorisano.

Foto: Instagram / @maisonvalentino

Klavir koji se nalazio na sredini piste pratio je uživo manekenke koje su predstavile novu kolekciju, baš kao prave balerine.

Foto: Instagram / @voguegermay

# Prvi red

Slažemo sa da Chanelov spisak gostiju niko ne može da nadmaši, ali smo zato u prvom redu u utorak uveče videli Abbey Lee i Dakotu Fanning.

Foto: Instagram / @frontrowmode

# Otvaranje

Iako je akcenat bio na gracioznosti i senzualnoj igri kakav je balet, reviju je otvorio military kaput nošen preko džempera, majice i suknje pun krug sa combat čizmama.

Foto: Instagram / @fashiontomax

# Mini haljine

Til kao sastavni deo svake baletske uniforme na reviji se pojavio u nešto izmenjenom obliku, pa smo ga tako videli u kombinaciji sa ultrakratkim puf vunenim haljinama.

Foto: Instagram / @guysandpeople

# Kristali i rolka

Možda su najupečatljivije kombinacije bile haljine ukrašene kristalima celom dužinom, nošene preko uske rolke.

Foto: Instagram / @maisonvalentino

# Somot

Omiljeni materijal većine dizajnera za jesen je somot! Maria Grazia i Pierpaolo prikazali su ga u glavnoj ulozi kao lepršave haljine na bretele u zlatnoj i maslinastozelenoj boji.

Foto: Instagram / @vinylnvogue

# Traka oko struka

Mnogo modela nosilo je trake sa mašnama oko struka koje su naglašavale siluetu svake manekenke. Diskretno ali upečatljivo!

Foto: Instagram / @blogmuito_tudo

# Stage-ready glow

Šminkersko- frizerski tandem koji je pobrao naše simpatije je Pat McGrath i Guido Palau! Dvojac koji je kreirao najslikanija beauty izdanja na velikom broju revija koje smo videli tokom FW-a, ponovio je svoju magiju i na ovoj reviji.

Modeli su nosili diskretnu šminku i zalizane punđe kakve nose balerine na svojim nastupima.

Foto: Instagram / @fashiontomax

# Baletanke

Pored crnih lakovanih čizmi u combat stilu, modeli su nosili baletanke. Krajnje jednostavno, upotpunjene malim trakama ili lancima, nošene  na bosu nogu ili čarape u bledo roze boji.

Foto: Instagram / @lesmilanesi

# Romantika za kraj

Reviju su zatvorile svečane, duge haljine u bledim i neutralnim bojama, upotpunjene Swarovski kristalima. Ekstravagancija i glamur kakav još nismo videli na Pariz Fashion Weeku.

Foto: Instagram / @maisonvalentino

# Backstage mood

Da bi cela atmosfera bila identična nekom baletskom studiju ili sceni na kojoj samo čto nije počeo odlomak iz “Labudovog jezera”, na ekranu su prikazivane inspirativne slike i portreti najpoznatijih balerina.

Foto: Instagram / @danielafalcao1

Foto: Instagram / @voguerunway

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija