Nakon predstavljene kolekcije za proleće u Njujorku, Riccardo je izjavio kako je nakon decenije u Givenchyju tom kolekcijom zatvorio jedno poglavlje.Ne brinite se, Riccardo nije napustio svoju omiljenu kuću, već je novom kolekcijom za predstojeću jesen, otvorio novo poglavlje, novih deset godina, a možda i više.

Vreme je da na kratko otputujemo u Egipat i u sebi probudimo moćnu egipatsku boginju jer Tisci kaže da je to sasvim u redu!

Kao i uvek, revija Givenchyia okuplja najuticajnije ličnosti iz sveta mode, umetnosti, glume i muzike, pa smo tako u prvom redu mogli da vidimo pevačicu Ciaru, holivudskog glumca Bradley Coopera, ali Kris Jenner i Kanye Westa koji porodično vole da nose Givenchy.

Foto: Instagram / @givenchyofficial

Kako otvoriti i najaviti novo poglavlje u modnoj kući gde kao kreativni direktor ulazite u drugu deceniju? Pokažite da ste moćni kao bogovi egipatske mitologije kao Tisci.

Zvuči možda jednostavno ali ako znamo bar nešto malo o ovom poglavlju svetske civilizacije, lako možemo da zalutamo u kič i neukusno preterivanje, ali ne i Riccardo.

Horusovo oko, koje se kao najjači motiv provuklo kroz celu kolekciju, krasilo je lepršave haljine, bluze sa otvorenim leđima i jakne zamenivši prošlosezonsku romantiku i jednostavnost neodoljivom mistikom.

Foto: Instagram / @catwalk_88

Među modelima koji su šetali pistom u Carreau du Temple, prostoru gde je i sam Tisci počinjao, svoje prvo pojavljivanje imala je i mlađa od sestara Hadid, Bella. Bella je nosila potpuno crnu kombinaciju koja je uz njen svetao ten potpuno zasenila publiku.

Pored Belle, Tiscievu novu kolekciju nosile su i njegove omiljene muze: Irina Shayk, Candice Swanepoel i mnoge drugi modeli.

Foto: Instagram / @bellahadid

Kratka crna haljina i kratki rukavi sa krznenim detaljima podsetili su na Huberta de Givenchya, osnivača modne kuće Givenchy, što je verne zaljubljenike u Givenchy posebno obradovalo.

Riccardo je kratke jakne i bolero osvežio svetlim bojama, zlatnim detaljima i kraljevskim vezom, a na to dodajte krzneni ili military kaput i jesen provedite u stilu moćng imperatora.

Foto: Instagram / @givenchyofficial

U novoj kolekciji smo mogli da vidimo mnogo vrsta materijala pažljivo skockane sa detaljima iz egipatske mitologije koji su odisali jakom energijom i bogatstvom kakvu još nismo videli na ovogodišnjem Pariz Fashion Weeku.

Da ne zaboravimo kožu, običnu crnu, zmijsku ili u boji i čizme koje kod Givenchya dosežu tik ispod kolena sa zlatnom štiklom.

Foto: Instagram / @lofficielbrasil

OK. Vreme je da kupimo nove crne olovke za oči, jer je cat-eye sad zvanično glavni make up trend za jesen.

Kod Givenchya je olovka uparena sa izbeljenim obrvama, pa nas je to podsetilo na glavni simbol ove kolekcije- Horusovo oko ali u verziji Pat McGrath šminkerke. 

Foto: Instagram / @patmcgrathreal

Foto: Instagram / @maximsap

Priredila: Milana  Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija