Fall 2016: 9 stvari koje su obeležile Balenciaginu reviju u Parizu

Foto: Instagam (@voguerunway)

Debitantska kolekcija Demne Gvasalija za Balensiagu podsetila je na sam početak i Cristobala Balenciagu.

Prva kolekcija novog kreativnog direktora za modnog giganta, Balenciagu, prošla je i više nego odlično!

U prilog tome, svedoči bezbroj slika podeljenih na Instagramu tokom i nakon revije koja je ubedila sve da je Demna novi Balenciaga možda i mnogo više nego njegov prethodnik, Alexander Wang.

Demna Gvasalia je novim kreacijama koje podsećaju na one od Cristobala Balenciagu, začetnika Balenciaga sveta, pokazao da nije potrebno puno tragati za inspiracijom kada ona može da se nađe i u samoj modnoj kući i njenoj istoriji, a Balenciaga će uskoro i slaviti svojih 100 godina postojanja. 

Šest meseci proučavanja Balenciagine arhive rezultiralo je kolekcijom koja je spojila početak ovog modnog giganta i modernog doba. Gvasalia je couture komade Cristobala Balenciage prilagodio savremenoj ženi.

A šta nosi savremena žena?

Ona nosi: aviator i teksas jakne, trenč, cvetove ali i odela i suknje do kolena sa blago istaknutim ramenima za ženstveniju notu.

Pogledajte celu kolekciju, ali zapamtite ovih 9 detalja koji su obeležili reviju.

# Revija je održana u 15. kvartu u Parizu, bivšem studiju kanala “Canal+”. Pista je poprimila oblik kvadrata, a muzika je bila toliko glasna da se cela prostorija pomalo tresla. 

Foto: Instagram / @vl773

# Znamo da je modni i dizajnerski svet pomalo satkan od sujete ali ne i danas. Glavni trendseteri, modni urednici i nekadašnji radnici Balenciage pružili su podršku debitantskoj kolekciji Demne. Među njima bio je i trenutno kreativni direktor Guccija, Alessandro Michele.

Foto: Instagram / @wwd_jp

# Svaki gost je na svom mestu mogao da pronađe beleške koje su ukazale da će kolekcija biti veličanje couture oblika gospodina Balenciage koji su obeležili pravac kretanja kuće u modnom svetu, a uz Gvasaliin street style uticaj, couture je dobio jedan moderan i realan zaokret. 

Novo poglavlje, a ne ponavljanje!

Foto: Instagram / @christinabinkley

# Šou su otvorile malo ozbiljnije kreacije. Odela, suknje i haljine koji podsećaju na oblik peščanog sata u sivoj boji, prikazujući ženske kostime koji nisu samo za ozbiljne žene. 

Čizme iznad kolena videli smo po ko zna koji put u ovim modnim mesecima, ali Gvasalia ih je tako upario da je ovoj ozbiljosti dodao malo seksipila.

Foto: Instagram / @teejnepomuceno

# Čuveni “čaura” oblik koji je obeležio Balenciagu prikazan je u obliku šuškavaca u plavoj i zelenoj boji koji nas je podsetio na prepoznatljive Demnine kreacije iz njegove linije Vetements.

Foto: Instagram / @blackpierreange

# Mnoge bluze i jakne bile su spuštene otkrivajući ramena i formirajući dekolte u obliku slova V.

Foto: Instagram / @volt2eleven

# “Neozbiljni” deo kolekcije obeležili su od glave do pete cvetne kombinacije - šarene i lepršave haljine uparene sa čarapama koje imitiraju one čuvene spiralne lizalice.

Foto: Instagram / @voguegermany

# Gvasalia nas nije poštedeo ni kada se radi o aksesoarima i obući. Manekenke su nosile ogroman, metalni nakit, ceger-torbe, čizme iznad kolena, upotpunjene su platformom i vrtoglavo visokim štiklama.

Foto: Instagram / @plainjaney

Foto: Instagram / @blackpierreange

# Pistom u novoj kolekciji su prošetale dugogodišnje manekenke Julia Nobis i Iris Strubegger ali i ulične umetnice i muzičari: Jane Moseley and DJ Clara 3000.

Foto: Instagram / @heywomancom

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...