Dior jesen / zima 2016: Gola ramena i ženstvene forme obeležili sjajnu reviju francuskog giganta

foto: Instagram / Dior

A da Dior uopšte ne uzima nekog kreativnog direktora već lansira svoj kreativni tim u apsolutnog "vođu" kuće? Mi nemamo prigovor! Čak naprotiv! Podržavamo!

Dobro, priznajemo. Celoj kolekciji je fallai ta lucidna maštovitost, Alice in Wonderland, na koju nas je navikao bivši kreativac kuće, Raf Simons, ali znate kako. Ukusi su različiti, i možda je ovo prava doza Diora koja je uvek imala dve glavne odlike: lepotu i sklad. 

A toga je u ovoj, jesenjoj kolekciji francuskog giganta bilo na pretek!! Dominarale su romantične, lepršave bluze u jarkim bojama, zatim ultraženstvene suknje pensil kroja, i prekrasni, fluidni kaputi sa polušpic linijom ramena.

Kaputi su bili definitivno najjači adut kuće. Posebno su nam zapali za oko modeli nalik kraćim haljinama A kroja bez kragni s dubokim izrezom koji na decentan način otkriva ramena. Za ženstvenost su se pobrinule falte u donjem delu, koje su dobile dobar kontrast u spoju sa fantastičnim ravnim i poludubokim cipelama na špic od atraktivne kombinacije nekoliko različitih desena kože: piton, kroko...   

Boje su bile mahom zagasite s ponekim pastelnim i jarkim izdanjem, ali upravo je ta crna elegancija začinjena tek pokojim cvetnim printom i kariranim desenom celoj kolekciji dala jednu notu ozbiljnosti i otmenosti.

Šminka i kosa su bili efektna kombinacija minimalizma i urbane mode: zalizani pramenovi s efektom mokre kose, beličast ten i ultratamni ruževi u boji višnje, šljive i vina.  

foto: Instagram / Dior

foto: Instagram / Dior

foto: Instagram / jax82

foto: Instagram / jax82

foto: Instagram / Dior

foto: Instagram / Dior

foto: Instagram / Dior

foto: Instagram / Dior

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...