Fall 2016: Chloé budi u nama romantičnu bajkerku

Foto: Instagam (@copious_row)

Clare Waight Keller predstavila je novu kolekciju za modnu kuću Chloé koja u pozadini nosi jednu snažnu priču.

Jasno je da je svaka kolekcija predstavlja rezultat određene inspiracije koja je vodila dizajnera. Ali kada iza kolekcije stoji priča iz kakve je nastala nova kolekcija s potpisom Clare Waight Keller, niko ne ostaje ravnodušan.

Kao i u Milanu, i Pariz nas vraća u prošlost.

Juče smo bili svedoci oživljavanja italianske ljubavne priče u režiji belgijskog dizajnera, Driesa Van Notena, a danas krećemo na put sa Francuskinjom Anne-France Dautheville koja je sedamdesetih godina prošlog veka motorom obišla Evropu i Istok, i koja je poslužila za glavnu inspiraciju jesenje Clarine kolekcije.

Manekenke, među kojima je bila i naša Anrtonina Petković, oživele su svaku stranicu dnevnika Anne-France koji je pisala dok je putovala!

“Krenula sam na put oko sveta i vreme je prestalo da postoji. Ono što je jedino bilo važno su bili momenti slučajnih susreta.”

Foto: Instagram / @fashiontomax

Videli smo puno festivalskih izdanja, bajkerski stil, svilene košulje koje ćemo verovatno videti na mnogim muzičkim festivalima, jer “Coachella i Glastonury” sezona samo što nije počela.

Lajtmotiv cele kolekcije je koža: jakne, pantalone, čizme dopustiće vam da probudite bajkerku u sebi, onakvu kakva je bila Anne. 

Foto: Instagram / @fashiontomax

Kreativna direktorka Chloéa često je spajala haljine sa resama i karnerima u svetlim bojama sa grubim materijalima i crnom bojom, pa smo tako dobili onaj blagi, nežni Chloé stil sa uzbudljivim sedamdesetim godinama.

Foto: Instagram / @elleuk

Foto: Instagram / @fashiontomax

Foto: Instagram / @fashiontomax

Prirodna kosa, kovrdžava ili ravna, šiške, samo da je jednostavna, casual, kao da ste upravo sišli sa motora posle duge vožnja. Uostalom, okrivite vetar za ovo savršenstvo!

U sferi šminke, crnu olovku blago razmažite, jer Chloé kaže da ne preterujemo sa šminkom. Podržavamo!

Foto: Instagram / @chloe

Spakujte jednu Chloé kožnu jaknu, lepršavu belu haljinu, ostavite telefon kod kuće. Zaustavite vreme na kratko i uživajte kao Anna- France Dautheville!

Foto: Instagram / @fashiontomax

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...