Kreativni direktor kuće Maison Margiela, kontoverzni Galliano, ovog puta je odlučio da prikaže nešto sasvim drugačije. Danas nije billo ni muških modela u haljinama, ni manekenki koje lede krv u žilama, već obična mix and match kolekcija koja po našem mišljenju može odmah da se ponese.

John je odlučio da zadovolji ukus ljubitelja ovog brenda, pa je spojio trikotažu sa crnim odelom i kapute u vojničkom stilu. Kolaž “normalnih” kreacija od vune sa sportskim detaljima je domionirao, lansirajući najnoviji trend: raw-core.

Mi vam donosimo 7 stvari koje morate da znate o ovoj reviji.

# Za razliku od Gallianovih couture revija, gde postoji samo jedan red sedenja, ovog puta je bilo više gostiju koji su mogli da vide kolekciju. Pista je bila smeštena u običnoj beloj prostoriji u Grand Palaisu omogućivši gostima da se isključivo posvete onome što će manekenke nositi.

Foto: Instagram / @maisonmargiela

# Reviju je otvorio trenč u karamel boji sa velikim pletenim rukavima koji su tu da zamene rukavice.

Foto: Instagram / @maisonmargiela

# Manekenke su bile stilizovane u oversize minđuše i broševe koji su dodali posebnu notu ektravagancije ovoj reviji.

Foto: Instagam / @firstviewphoto

# Centar mnogih kombinacija je bio struk naglašen velikim kaiševima sa srebrnim i zlatnim šnalama.

Foto: Instagram / @10magazine

# Što se tiče obuće, Galliano je mešao sportsku u jesenjim bojama kao što su plava, braon, narandžasta, zelena uz dodatak zlatne + lakovane cipele do članka sa platformom i vrtoglavo visokom štiklom.

Foto: Instagram / @maisonmargiela

# Dva finalna looka činile su haljine u obliku kolaža sa istaknutim strukom.

Foto: Instagram / @laurentpoleogarnier

# Svaki model koji je prošetao pistom bio je drugačije našminkan. Neki modeli su imali usne od zelenih šljokica, neke usta uokvirena crnom olovkom, dok su druge imale izrazito naglašene obrve.

U skladu sa šminkom, frizure su bile jedinstvene, pa smo tako mogli da vidimo ultrakratki bob i puštene kose u jarkim nijansama.

Foto: Instagram / @portraitdelamode

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija