Manekenke Amber Valeta, Jourdan Dunn, Freja Beha Eriksen, Andreja Pejić, Antonina Petković i Hari Nef pojavile su se u kreacijama koje su izražavale nezavisnost žene, kao i raznolikost ženskog karaktera.

Koračale su posebno izrađenom pistom koju su krasile prozračnost i šarm zamrznutog jezera, u čemu se ogledao uticaj prirode na kolekciju. 

Sve oči bile su uprte u kolekciju, koja spaja moćne krojeve sa švedskom baštinom i rukotvorinama. Na sceni se moglo videti sveže interesovanje za žensku siluetu naglašenu ramenima i strukom, uz dodatak dramatičnosti i stava koje su uneli gaučo šeširi i kaubojske čizme.

foto: Imaxtree

"Srce ove kolekcije nalazi se u snazi i lepoti žene, i načinu na koji tu snagu ispoljavamo kroz stil. Obožavam kontrast snažnih krojeva uz detalje rukotvorina sa temom švedskog nasleđa i folklora“, kaže An-Sofi Johanson, kreativni direktor švedskog brenda.

Nikola Goden iz dua AIR, ekskluzivno za reviju, napisao je originalnu pesmu „Tajanstveno jezero“, čije je izvođenje, uz pratnju hora, uživo podgrejalo atmosferu.

foto: Imaxtree

foto: H&M

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija

Emma Roberts, Ciara, Kate Mara bile su među zvanicama na sinoćnoj reviji H&M Studio AW16 koja je održana ispod zasvođene tavanice istorijske tržnice Bourse de Commerce u Parizu, gde su nadahnuće bili jaka žena i lepota nezavisnog uma.