Moraćemo da se složimo da su dizajneri u poslednje vreme malo zapostavili atribut “nežnost” u svojim kreacijama, pa s vremena na vreme kolekcije poput ove u režiji Alberte Ferretti, predstavljaju mali predah od onih grubih i minimalističkih izdanja

Čipka, til i cvetni motivi dozvoljavaju dami da se oseća kao princeza koja gleda na svet kroz ružičaste naočare.

Pidžama stil je već duže vreme trend koji opstaje i pokušava da pronađe svoj put ka samom vrhu trendoav, pa je i Alberta predstavila niz kombinacija od svile nežnih boja koje jasno i glasno kažu: Romantika!

Vuna koja igra glavnu ulogu za raskošnu haljinu sa motivima cveća i ptica u raznim bojama? Nazvaćemo ovu kombinaciju pomeranjem granica.

Ako ne znate čime da se ogrnete u slučaju da nosite jednu od ovih ”dnevnih pidžama”, jer da se razumemo, još uvek je zima, onda je odgovor šal od lisičjeg krzna ili ogrtač od tvida koji izgleda kao da vam ga je pozajmio jedan gospodin da vas zaštiti od hladnoće.

Jedna glamurozna kolekcija koja stiže u pravi čas pošto je početak godine rezervisan za dodelu raznih nagrada među kojima je svakako najvažnija ona koja će biti dodeljena ove nedelje, “Oskar”, pa se nećemo iznenaditi ako neku od poznatih dama na crvenom tepihu ugledamo u jednoj od pomenutih kreacija sa potpisom Alberte Ferretti.

Prelepa kolekcija!

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija

Alberta Ferretti budi ponovo nežnu stranu femme fatale.