Gucci Fall 2016: Grafiti, šezdesete i bogatstvo boja

Prvi dan u Milanu i čini nam se da već imamo favorita!

Kreativni direktor Guccija, Alessandro Michele, učinio je da kroz svoju kolekciju za predstojeću jesen uživamo ne samo u modi, već i dizajnu enterijera i umetnosti, jer kod Michelea, fashion je more than fashion.

To je neraskidiva veza između mode i umetnosti koja uvek rezultirala malim remek-delima, a jesenju kolekciju su obeležila izdanja inspirisana Catherine de Medici, zatim renesansom i couture modom koja je dominirala u Italiji i Francuskoj, tokom 80-ih.

Serija blještavih grafita i cvetnih projekcija su nekoliko trenutaka pre izlaska manekenki nagovestili šta nas čeka, a čekalo nas je svašta!

Ono što se mora spomenuti je saradnja Guccia i umetnika Trevora Andrewa. Grafite koje je on naslikao upotpunili su torbe nove kolekcije koje su samo začinile “kreativni haos” Guccija.

Da, upravo bismo tako mogli da nazovemo ovu kolekciju: “Kreativni haos”.

Jesen, po Gucciju, biće sve samo ne tmurna, tamna i kišovita. Jake boje sa naglašenim ramenima, krzno, print, raskošne haljine, šezdesete. Rekli bi da je peterano, ali ono što oslikava Micheleovu kolekciju je mnoštvo trendova u jednom.

Jednobojni krzneni pink look sa torbom preko ramena? Može. Haljina od karnera u ombre stilu od tirkizne do tamno roze sa crnim čipkastim rukavicama? Još jedno: Može! Mary Jane na platformu uz beli kaput? Sto puta: Može!

Jednom rečju, viđena je “duga” na samom početku Milan fashion weeka. Ovog puta ni prvi red sa najvažnijim gostima, ni street style pre same revije nisu uspeli da nam zaokupiraju misli, uspeo je Alessandro sa Gucciem i dokazao da vrhunac u ovom periodu kada je nedelja mode treba da budu modne kuće sa svojim novim kolekcijama. 

Zaključak: Čeka nas vesela jesen.

Molimo da ustanete i velikim aplauzom nagradite Gucci!

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija 


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin