Iako je spektakularniji i najbolji u kreacijama visoke mode, Elie Saab ne prestaje da nas impresionira i u RTW modi. Nalik kolegama koji su pastelne i nežne boje ostavili u prolećnim kolekcijama i Saab, najbolji libanski dizajner na svetu i jedan od omiljenih kreatora današnjice odlučio je da jesenju obeleži moćnim nijansama crvene, zelene, plave i večne crne.

Saabov defile glam modela predvodila je Karlie Kloss, koja je otvorila reviju u pripijenim crnim pantalonama i asimetričnim military kaputom. Za njom su usledile ostale manekenke stilizovane mahom u kapute strogog, ravnog kroja i mini haljine koje naglašavaju liniju tela, ali i kožne pantalone i haljine s asimetričnim volanima.

Akcenat je bio na struku koji je skoro na svakom modelu bio naglašen kaišem. Za razliku od prethodnih godina kada je u njegovim kolekcijama dominirala čipka, dizajner se ovoga puta distancira od nje, poigravši se mahom sa viskozom, kožom i tilom. Kraj je pripao večernjim haljinama u prekrasnim nijansama zelene i crvene ( naša Antonina blistala) bogato ukrašene cvetnim aplikacijama od kristala.

Pastelne modele je zamenila serija zavodljivih haljina u crvenoj, zelenoj, plavoj i crnoj boji!