Centralna revija jučerašnjeg dana na PFW je bila revija Christiana Diora koja je održana u dvorištu muzeja Luvr koji je specijalno za ovu priliku uređen u stakleni atrijum.

Kao i svih prethodnih godina Dior revija je okupila creme de la creme iz sveta mode, filma, muzike, blogsfere i ogroman broj fotografa koji su se takmičili ko će bolje i lepše da uslika Annu Dello Russo, Oliviju Palermo, Elenu Perminovu i ostale celebrity osobe koje nisu propustile da iz prvih redova, uživo pogledaju šta im je to Raf pripremio za novu sezonu.

Evo nekih detalja koji su obeležili reviju sezone.

1. Reviji je prisustvovao veliki broj poznatih, od Hailee Steinfeld do Marise Berenson, Diane von Furstenberg. Međutim, zvezda večeri je ipak bila elegantna Dakota Johnson koja je u savršenom crnom sakou i ukrojenim cigaret pantalonama s potpisom Rafa blistala sedeći u prvom redu. Definitivno najbolje izdanje "Anastasije Steel". 

2. Lorde i Kanye West su na reviju stigli zajedno što je dokumentovala Lordina mama. 

3. Pista je bila osmišljena tako da su modeli šetali po pink podu koji je vijugao i oblikovao rascvetao cvet. Skica piste nas je podsetila na neko psihodelično remek-delo 60-ih.

4. Svako od gostiju je dobio specijalan intro kolekcije u kom je Raf objasnio šta ga je najviše inspirisalo u ovoj reviji ( akcenat na neukrotivosti, seksepilnosti i životinjskom instiktu). 

5. Rep i dalje nastavlja da bude glavna frizura Dior žene. Umesto futurističnog kog smo videli na Haute couture reviji, ovoga puta Raf je svoje modele stilizovao u blažu i ležerniju varijanu repa sa strane, dužine skoro do struka ( ekstenzije za koje je zaslužan Guido). Make up je bio jak, akcenat na crnoj boji dok je u svetu manikira dominirala plava boja, i to vedrije, svetlije nijanse. 

6. Kombinezoni nalik astronautskim odelima koje smo videli u prolećnoj Haute Couture kolekciji, opet su tu i izgledaju toliko atraktivno da želimo već jedan da poručimo ekspresno!

7. Cipele s providnom, staklenom petom iz Couture kolekcije takođe su se ponovile i u ovoj. I to u trijumfalnim verzijama gde nam se najviše svideo konstrast jarkih boja u koži i bezbojnog stakla. 

8. Revijom su dominirale i koktel krznene haljine, savršen mode za sve street style zvezde koje odbijaju da nose čarape ili helanke zimi. 

9. Pored kože i krzna, videli smo dosta tvida, dok nam je od detalja pažnju najviše privukao par atraktivnih lens naočara u tirkiznoj boji.

10. Za soundtrack je poslužilo nekoliko pesama grupe 20 Jazz Funk Greats.

"Želeo sam da u kolekciji prikažem tu fuziju prirode i ženstvenosti, ali na jedan sasvim neočekivan i drugačiji način od svih do sada prikazanih. Dalje od cvetne bašte u neku atmosferu u kojoj dominira sloboda, seksualnost i neka mističnost", izjavio je Raf Simons nakon fantastične revije. #RafSimons #Dior #PFW