Prošle sezone modna kuća Lanvin je proslavila svoju 125 godišnjicu i to kolekcijom u kojoj su dominirale jednostavne kreacije. I iako je Alber Elbaz u najnovijoj Lanvinovoj kolekciji za jesen /zimu 2015/16 ostao veran zagasitim nijansama bordo, teget, sive, krem i zelene boje, mali kontrast se desio u sferi kroja.   

Kolekcija nas je zavodila elegantnim savršeno krojenim komadima koji naglašavaju žensku siluetu. To se prevashodno odnosi na svilene gypsy haljine raskošnih slojeva koje su oplemenjene svetlucavim nitnima koje su lepršale u hodu. Pored haljina, od modela su dominirale suknje na preklop, visokog struka i kaputi, dok su u sferi detalja dominirale RESE. 

Rese i niti plesale su u različitim ritmovima s različitih krojeva, videli smo ih i na pojasevima koji su zavezani oko struka sjajno naglasili struk, pružajući kompletnom izdanju notu ležerne senzualnosti. Svoje moćne kombinacije Elbaz je zaokružio šeširima i kapama koje su takođe bile ukrašene resama, ali i cvetnim aplikacijama.

Dizajner nas je vodio sa svedenih, jednostavnih kreacija strogog kroja do ležernijih, lepršavih, skoro pa gipsy modela.... Zabavna i šarmantna boho kolekcija koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.