Kad malo bolje razmislimo dok smo analizirali sve dosadašnje kolekcije, najviše smo spominjali dva pojma: seksepilnost i sedamdesete, pa mislimo da je krajnje vreme da objavimo kako se nisu samo 70-e vratile na velika vrata, već i seksepilnost. A za taj povratak velikim delom je zaslužan kreativni mag Balmaina, Olivier Rousteing koji već neko vreme promoviše seksepilnost, birajući za svoje muze najseksepilnije žene na svetu: Rihannu, Beyonce, Rosie Huntington-Whiteley, Kendall Jenner.

Zato ne treba da nas čudi što je u najnovijoj kolekciji Balmaina prštao seksepil! I to onaj u najerotičnijoj (dobro, to ipak bolje radi Tom Ford) formi, ali bez mrvice vulgarnosti. Dominirala je njegova prepoznatljiva silueta: naglašena ramena, kratke suknje, sjajne tkanje, nabori, široki pojasevi i zlatna boja.

Dekadu koja oblikuje kolekcije skoro svih dizajnera, Olivier je provukao u stilu velikog Saint Laurenta pa smo imali prilike da vidimo priličan broj kombinezona, sjajnih vrećastih pantalona širokih nogavica i čarobne koktel haljine ukrašene zabavnim, lepršavim resama u jarkim kolorbloking kombinacijama, koje je upario zlatnim štiklama.

Moćan je bio i broj modela koje smo videli na reviji: od Joan Smalls, preko Adriane Lime do Izabel Goulart, Jourdan Dunn, Gigi Hadid, Kendal Jenner... sve snažne i seksi žene koje su otelotvorenje Balmain žene: samouverene, moćne, seksi i uspešne!

Još jedna sjajna kolekcija PFW-a u režiji Oliviera Rousteinga!