U trenutku kada je Lia Pavlova zakoračila na parisku pistu već smo osetili da će ovo biti još jedna veličanstvena kolekcija s potpisom belgijskog kreatora iako je samo ime kolekcije "Grounded glamour" nagovestilo da ćemo prisustvovati jedinstvenom i autentičnom modnom događaju koji ćemo pamtiti.

Raskošan salon hotela Hotel de Ville poslužio je sjajno kao scenografija za luksuzne "barokne" kreacije, inspirisane istočnjačkom kulturom, od otmene svile, baršuna, kaftana, satena koje su savršeno stilizovane detaljima od sušenog cveća, perja i šjokica. Svaki model je bio toliko moćan, toliko efektan i eklektičan u boji, teksturi i kroju da nismo stizali da svaku kreaciju "apsorbujemo" dovoljno dugo i na pravi način.  

Pavlova je bila obučena u luksuzan kaput od zlatnog brokata i perjane kragne, impresivan nalik nekoj tapiseriji džemper (takođe od brokat svile) crveno-zlatnog tkanja i čarobne vrećaste khaki zlatkaste  pantalone širokih nogavica. Savršenstvo koje je u sličnoj verziji i zatvorilo reviju kada je Saskia de Brauw zakoraćila na pistu u sličnim khaki pantalonama uparenim sa pamučnom majicom... fuzija istočnjačke kulture i military looka koja nas je ostavila bez teksta!

Od modela dominirale su uprave vrećaste široke palazo pantalone, zatim haljine od teškog baršuna koji izgleda nekako istrošeno, ogrtači, suknje s cvetnim motivima i karnerima, krzneni džemperi s aplikacijama od nitni i šljokica, žalard jakne s pozlaćenim nitnima i savršen, ali savršen cvetni motiv! Boje su nas takođe oduševile: zagasita crvena, maslinastozelena, zlatna, teget.... sve one boje koje asociramo sa skupocenim vajbom.  

Revija je imala i moćan soundtrack,  od Bush do Birkin, Björk, Beyoncé i Beth Gibbons. 

Mađioničar ne prestaje da nas impresionira! Najnovija kolekcija Van Notena ima sve odlike dekedencije, savršenu fuziju istočnjačke kulture, boho stila i military elemenata nas je ostavila bez teksta!