Ženstvenost. Neko je vidi u čipki, neko u falti koja daje fluidnost lanenom blejzeru. Za druge ona je kraljica pastela, svile i forme koja slobodno pada niz telo... Za Riccarda Tiscija ona je kreirana za ženu koja je majka, supruga, koleginica, ali prevashodno žena sa željama, strašću i istančanim ukusom za modu.

Bila je ovo senzualna kolekcija oslikanih tkanina, neverovatno chic pantalona… slojevi poslovnog looka spakovani u suptilnu egzotiku, moderan luksuz i malu dozu fantazije.

Krzno je bilo spektakularno, elegantno… ali idemo redom.

“Kompletna kolekcija je svojevrsna oda ženskoj lepoti i ženi koja voli miks glamura i rocka. Do sada sam kreirao mahom najviše mladalačku modu, urban street style look. Ovoga puta sam poželeo da se fokusiram na zrelu, svesnu ženu. Ženu koja želi da se oseća kao žena,” izjavio je Tisci nakon revije.

Reviju je otvorila moćna i romantična serija svilenih bluza i haljina oslikane tkanine (flešbek na Burberry kolekciju i Valentinove poslednje). Kreacije su donele dašak fantazije, bajke, snova dok se nisu transformisale u animal print haljine pune nabora isprepletene s mozivom leptirovih krila.

Evidentno je bilo da je Riccarda inspirisala forma četrdesetih (pantalone, sako i bluze ) ali i Bauhaus (apstraktni motivi u pokretu).

Paleta je varivala: od zemljane, pastelne do moćnog tria: crna, braon i teget. Zvezde njegove piste su bile Joan Smalls i Mariacarla Boscono, ali i Kendall Jenner koja je prošetala prozirne, crne pantalone i kožni top od ljubičasto-krem pitona. 

Svilene haljine u animal printu sa motivom leptirovih krila, prozirne, crne pantalone na pruge, top majice od kože pitona.... Bio je ovo jedan nov Tisci, ali odličan!