Treća Wangova kolekcija za luksuzan francuski brend je pokazala da Alexander i Ghesquiere dele sličan, kul pristup modi oslanjajući se na želje kupaca, ali i svoje istančane standarde mode.  

Balenciagina jesenja kolekcija je prevashodno jedna homogena, moćna kolekcija arhitektonskog kroja, elegantne palete, oblih linija ramena, u kojoj su dominirale superslim pantalone, rolke, kaputi i svilene bluze pune nabora.

Graciozan futurizam u kom su glavni detalji bili zanimljiv rasfešlusi ali i muf koji se trijumfalno vratio zahvaljujući Wangu na modnu scenu!

Reviju je otvorila serija impresivnih vunenih kaputa i jakni sa patent rajsfešlusima koji su oblikovali iksove ili kao falte u linijama duž cele dužine krasili pantalone.

Iako smo videle neke vrlo zanimljive haljine takođe sa rajsfešlusima, pažnju nam je najviše privukao red fantatičnih kaputa oblih ramena i rolki, kako vunenih tako i svilenih (asimetričnih) koje je Alexander upario sa vunenim bolerima opšivenim biserima i šljokicama (Gisele momenat).  

Nošenje duplih torbi je očito trend koji je ispratio i Wang, kao i duboke čizme na tanku, tanku petu.     

Bila je ovo moćna kolekcija u kojoj se Wang oslobodio stega debitantskih kolekcija igrajući se sa rajsfešlusima, parkom, bolerom i superslim pantalonama....