Dolce and Gabbana: Moderne Crvenkape i ruske princeze

Da Italians always do better, ne svedoči samo besprekoran street style koji viđamo ovih dana na milanskim ulicama, već i revije najpoznatijih italijanskih kreatora koji se uvek potrude da nam prikažu šta znači italijanski glamur!

Stefano i Domenico ostaju verni svom stilu: bajkovite kreacije koje crpe inspiraciju iz prelepe prirode i bogate istorije, s tim što se ovoga puta njihov svet vrti oko drveća i čudesnog sveta koji ga okružuje (nalik dobro očuvanim tapiserijama).

Reviju su otvorili manekenke u ogrtačima A forme i kaputima s vezom koji je podsetio na grane, lišće i životinjice poput lisice i veverice. Bile su to moderne Crvenkape (crvena bunda raskošnog krzna s kapuljačom i džepovima u senčenju) i i ruske princeze (mali deja vu na Ulyane Sergeenko) jer je kreativni duo plesao u kolekciji između bajke i istorije.

Romantičan blok je bio rezervisan za fluidne prozirne haljine koje je duo upario s kratkim jaknama (bolero forme) od žakarda s kapuljačom, ali  i za haljine od čipke (bez kojih  teško može bilo koja Dolce and Gabbana  revija da prođe) i ravnih cipela koje su bile detaljno opšivene ukrasnim vezom pa su podsetile na svilene papuče koje su članovi kraljevskih porodica imali običaj da nose.

Kraj je pripao tradicionalnom defileu svih modela koje su u jesenjoj kolekciji priredili grand finale kreacija nalik luskuznim, svetlucavim odelima koje su nosili vitezovi. Metalik korseti nalik oklopima... Blistavo za blistav kraj!


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...