Iako je nedelja pripala reviji Burberry Prorsuma, naša Roksanda je definitivno privukla skoro jednaku (a za neke i veću) pažnju od britanskog brenda.

U jesenjoj kolekciji, Ilinčić je vešto i smelo iskombinovala pedesete sa apstraktnom, folklornom pričom pokazujući da je jedna od retkih koja ume s neverovatnom lakoćom i kreativnošću da nas svojom kolorističkom kombinacijom pogodi pravo u metu!    

Nude, kabalt plava, cigla braon i ostale boje su igrale zanimljiv ples na suknjama različite forme: asimetrične, dužine do članka, s karnerima s jedne strane, pričvršćene metalik kaiševima.

Make up je ispratio ovu fludinu, lepršavu priču: kosa je bila podignuta u rep sve sa širokim rajfom pa su nas dame podsetile na Sandra Dee tip cure.

Kompletan stajling na reviji, Roksanda je upotpunila s modelima ravnih cipela punih peta koje su manekenke nosile u paru sa simpatičnim vunenim soknama. Bio je to jedan „buntovni“ momenat koji je opet neka vrsta zaštitnog znaka Roksande Ilinčić.    

Dirndl suknje (suknje pun krug iz tradicionalne bavarske nošnje) i asimetrične haljine su dominirale, često oplemenjene s mozaikom u koralnoj i svetlo plavoj nijansi. Nekoliko peplum topova takođe nam je privuklo pažnju posebno jer su uprkos ravnoj formi uz pomoć materijala i printa dobili neku lakoću i punoću.

Ovo je definitivno period kada Ilinčić kuca na velika vrata shodno činjenici da je na korak od otvaranja svog prvog butika u Mount Streetu (pridružujući se brendovima kao što su Louboutin, Lanvin i dragom kolegi Nicholasu Kirkwoodu).   

Ilinčić je vešto i smelo iskombinovala pedesete sa apstraktnom, folklornom pričom pokazujući da je jedna od retkih koja ume svojom kolorističkom kombinacijom da pogodi pravo u metu!