Michael Kors: Sinergija njujorškog urbanog i kalifornijskog ležernog stila

Michael Kors kreira za prave, ženstvene i moćne žene koje žele tu zlatnu sredinu između mode koja vlada na pistama i one koja se prilagođava većem broju žena u editorijalima.

Njegova žena ima kosu nalik glumici Blake Lively (koja je reviju pratila u prvom redu u njegovoj teget kreaciji s V izrazom), kostime i ostale kreacije koje su prevashodno udobne, moderne i nosive u bilo kojoj prilici. Ta žena je prekrasna Carolyn Murphy, Karen Elson, Frankie Rayder… svaki model koji je prošetao pistom na njegovoj sinoćnoj reviji.

Kors je i ovoga puta u svojoj najnovijoj, jesenjoj kolekciji kreirao svojevrsnu odu telu prave žene koja ima 30, 40 ali i više godina i koja voli da izgleda uvek glamurozno i doterano, a ne samo kada je sigurna da je prati horda fotografa.  

U jesenjoj kolekciji sve se vrtelo oko klasičnih, bazičnih modela, slojevitosti i neutralne boje. Džemper od kašmira(uzan uz telo) blago osenčen pri krajevima i uparen sa suknjom od veselih resica, komforne baggy pantalone s džepovima u neutralnoj sivoj sa puloverom i raskošnim krznenim kaputom i ravnim kožnim cipelama. Njegova moda je jednostavna ali čim "stupi" na scenu ona postaje večna, i to je njegova magija, njegov čarobni štapić.

Krzno koje Kors obožava je i ovoga puta bilo spektakularno, ali nekako casual: krzneni kaput u čokoladnoj nijansi uparen preko jeansa. Chill style.

Kraj revije je pripao casual, gipsy looku: haljine od šifona, vunene vrećaste pantalone u paru s malo dužim i širim blejzerom preko bele ležerne košulje… igra s proporcijama.  

Kors koji je samo nekoliko dana pre NYFW-a objavio da je njegova kompanija postala “milijarderska” sa bogatstvom od 18 milijardi dolara je nakon revije izjavio: “ Volim hibridne tvorevine. U osnovi smo i želeli da predstavimo miks tog urbanog njujorškog stila koji je sav uglađen i opuštenog kalifornijskog. Rekao bih da je moja Kors žena sada jedna urbana gipsy girl.” 

On rekao, mi potvrdili!


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...