Oscar de la Renta, jedan od omiljenih dizajnera američke scene je u svojoj jesenjoj kolekciji odlučio da prikaže malo ozbiljnije, “teže” modele oblikovane u ženstven noar: odelo s taknim prugama, kaputi u tamnoplavoj boji s krznom, oversize džemperi u boji slonovače u paru sa kožnom suknjom.

Kralj kreacija za uptown devojke je ovoga puta očito odlučio da svojim latino genima da malu dozu strogoće, bar u prvom delu revije. Ovaj eksperiment je došao kao osveženje nakon niza njegovih revija koje su uglavnom nalikovale jedna drugoj.

Forma je pratila liniju tela, pogotovo haljine, dok su džemperi i kaputi imali širu formu, pružajući kolekciju zanimljivu, ali svedenu igru proporcija. Od boja je dominirala crna, bela, plava, crvena.  

Drugi deo revije je pripao laganijim, lepršavijimkreacijama poput čipkane bluze sa aplikacijom cvetnog dezena u crnoj boji koju je Oscar upari sa pantalonama, što se pokazalo krajnje zavodljivim miksom.  

Još jedan prekrasan model je doneo dašak mladosti na pistu: komforan vuneni džemper u plavo-beloj boji uparen sa crnom suknjom i kašmir jaknom u crno-beloj boji.  

Kako se revija približila kraju, Renta je bio sve bliži svom prepoznatljivom stilu pa smo u krešendu glamura videli modele s korsetom, balske haljine s karnerićima.... Prekrasne večernje haljine nisu ipak poništile glavni utisak da je Oscar ovoga puta bio smeliji, drugačiji, stroži.    

Iako nas je na kraju sačeako krešendo glamuroznih haljina, glavni utisak revije je bio da je ovo bio nov, smeliji Oscar moćnih proporcija i raskošnih materijala...