Možda je Wangova revija bila najiščekivanija, ali ovosezonsko NYFW izdanje protiče u znaku velike Diane von Furstenberg čija haljina na preklop salavi 40. rođendan ove godine.

Nalik famoznoj LBD (maloj crnoj haljini) koju je proslavila Coco Chanel, tako je i Dianina haljina postane večan i ključan komad u svakom garderoberu.

Upravo je ova haljina bila dominantan komad u jesenjoj kolekciji koju je Diana nazvala „Bohemian Wrapsody“ aludirajući u naslovu na svoju čuvenu „wrap“ haljinu.  Slavna dizajnerka se poigrala sa svojom najpoznatijom formom pa smo na pisti videli pregršt varijacija haljina na preklop.

Reviju je otvorila Karen Elson u crno-zlatnoj haljini na preklop, a odmah nakon nje je na pistu osmehujući izašla Karlie Kloss u identičnoj haljini ali uparenoj sa pantalonama (sedamdesete i devedesete u sjajnom i zabavnom miksu).

Grafički print je obojio skoro sve kolekcije stvarajući na momente psihodelačne trenutke: videli smo lagane, lepršave haljine sa zvezdicama, apstraktne dezene, bunde u svim mogućim bojama, raskošne krznene torbe da bi kraj pripao defile cura u zlatnim haljinama nakon kojih je na pistu izašla slavljenica, Diane von Furstenberg. Nasmejana i raspoložena kao i uvek.

Jesenja kolekcija je ponudila raznolike varijacije na kreatorkinu čuvenu haljinu....