Njujorška nedelja mode je zvanično otvorena juče i među prvim većim dizajnerskim imenima koja su nam predstavila svoju viziju jesenje mode bila je renomirana kuća BCBG Max Azria.

Max i Lubov Azria su uspeli da pistu pretvore u defile luksuznih kreacija koje će nas grejati na jesen. U kolekciji je dominirala pastelna paleta, mekano krzno (od lisice, rakuna, zeca), oversize kaputi, prirodan look manekenki, vuneni pončo ogrtači u prekrasnoj belini i duboke, crne antilop čizme do iznad kolena (koje su kolekciji dale notu sedamdesetih).

Svedene, čiste forme modela od najfinijeg kašmira i vune su najčešće bile akcentovane krznom -  oversize, poludugačka vunena jakna ravnog kroja u nežnoj prljavoj pink boji s krznom na rukavima u sivoj je bila savršena naodgradnja jednostavnoj pamučnoj beloj haljini s V izrazom i sporty kragnom.

U kompletnoj kolekciji dominirao utisak da je ovo kolekcija kreirana za “rusku“ zimu: dugačke suknje malo do iznad članka uparene sa atraktivnim pončo ogrtačima (horizontalne i vertikalne široke pruge u pastelnim, toplim bojama) na kojima dominiraju krznene visoke kragne.

Posebnu pažnju je ukrao model  “lepotica i zver“, odnosno kombinacija pufnaste jakne nalik obruču koja je mnoge podsetila na penasti oblak, koju su Max i Lubov uparili s vrećastim crnim pantalonama i salonkama na špic. Savršen NYC poslovan look na minus 25.

Kraj revije je pripao malo otmenijim, elegantnijim modelima za večernje prilike koje su takođe bile koncipirane oko slojevitog autfita: maksi suknje od tila i satena uparene sa uzanim, crnim, vunenim haljina i kožnim duksevima (akcentovani krznom ofkors) i belim košuljama.

Ovom revijom brend je obeležio 29 godina od osnivanja.

"Čini se neverovatnim da je toliko prošlo. Naša prva revija kao da je bila juče a ne pre 29. godina, “ izjavio je Lubov u bekstejdžu revije.

Asimetrične linije, miks krzna i kašmira, efektan koloristički print.... slavni kreatorski duo nas savetuje da uz pomoć slojevitosti kreiramo svoj zimski autfit...