Iako su mnogi mislili da će Valentino odlaskom Marie Grazie Chiuri u Dior, izgubiti na kreativnosti i popularnosti, to se nije desilo.

Čak naprotiv, Pierpaolo Piccioli je uspeo da malo "prodrma" ustanovljenu romantiku i senzibilitet italijanske kuće, te nas je sinoć na reviji najnovije kolekcije visoke mode prilično iznenadio prikazavši modernu kolekciju vrlo netipičnih detalja i formi za Valentino.

Perjani megalomanski šeširi, masivni ogrtači od svile sa naborima i puf rukavima. Takav je bio otvarajući look koji je nagovestio da ćemo prisustvovati nesvakidašnjoj kolekciji koja ima i prizvuk Muglera, Balenciage i Galliana sa tom primetnom dekonstrukcijom kroja i kontradiktornosti u stilizovanju looka.

Naravno boja i dalje igra glavnu ulogu u dnk kuće pa smo pored oversize modela i statement šešira videli i veliki broj elegantnih pantalona u najdivnijoj ljubičanstvenoj i oker nijansi, zatim red tirkiznih, puderasto ružičastih bluza i crvenih haljina.

Evidentno je da se Pierpaolo oslobodio od odlaska Marie Grazie i da traga za nekim novim formama, kao i da je ovo bila vrlo čudna kolekcija. 

Za razliku od njega, libanski kreator nastavio je ustanovljenim putem.

Čuveni kreator se potrudio da nam obezbedi očekivanu bajku inspirisan glamuorznim dvadesetim godinama Pariza.

Njegove verzije Josephine Baker, Mistinguett i Kiki de Montparnasse prodefilovale su u svetlucavim haute couture kreacijama koje su po običaju sve ostavile bez daha.

U velikom broju dominirala je boja šampanj, zatim nežnoplava i crna sa mrvicom ružičaste, a pored dugih, maksi kreacija sa prozirnim šlepom i unikatnim svetlucavim vezom, videli smo i nekoliko party haljina. Perje je i kod Elia bilo prisutno, dok je jedan detalj posebno ispratio većinu modela: u pitanju su masivne satenske mašne oko vrata.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/