Valentino i Elie Saab obeležili drugi dan Couture Weeka u Parizu

foto: Profimedia

Nakon trijumfalnog starta novog izdanja Nedelje visoke mode, koji su nam obezbedile revije Diora, Chanela i Vallia, drugi dan je protekao u znaku Valentina i Elie Saaba.

Iako su mnogi mislili da će Valentino odlaskom Marie Grazie Chiuri u Dior, izgubiti na kreativnosti i popularnosti, to se nije desilo.

Čak naprotiv, Pierpaolo Piccioli je uspeo da malo "prodrma" ustanovljenu romantiku i senzibilitet italijanske kuće, te nas je sinoć na reviji najnovije kolekcije visoke mode prilično iznenadio prikazavši modernu kolekciju vrlo netipičnih detalja i formi za Valentino.

Perjani megalomanski šeširi, masivni ogrtači od svile sa naborima i puf rukavima. Takav je bio otvarajući look koji je nagovestio da ćemo prisustvovati nesvakidašnjoj kolekciji koja ima i prizvuk Muglera, Balenciage i Galliana sa tom primetnom dekonstrukcijom kroja i kontradiktornosti u stilizovanju looka.

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) on Jan 24, 2018 at 10:37am PST

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) on Jan 24, 2018 at 8:36pm PST

Naravno boja i dalje igra glavnu ulogu u dnk kuće pa smo pored oversize modela i statement šešira videli i veliki broj elegantnih pantalona u najdivnijoj ljubičanstvenoj i oker nijansi, zatim red tirkiznih, puderasto ružičastih bluza i crvenih haljina.

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) on Jan 24, 2018 at 3:49pm PST

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) on Jan 24, 2018 at 11:50am PST

Evidentno je da se Pierpaolo oslobodio od odlaska Marie Grazie i da traga za nekim novim formama, kao i da je ovo bila vrlo čudna kolekcija. 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) on Jan 24, 2018 at 10:59pm PST

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) on Jan 24, 2018 at 1:57pm PST

Za razliku od njega, libanski kreator nastavio je ustanovljenim putem.

A post shared by ELIE SAAB (@eliesaabworld) on Jan 24, 2018 at 8:39am PST

Čuveni kreator se potrudio da nam obezbedi očekivanu bajku inspirisan glamuorznim dvadesetim godinama Pariza.

Njegove verzije Josephine Baker, Mistinguett i Kiki de Montparnasse prodefilovale su u svetlucavim haute couture kreacijama koje su po običaju sve ostavile bez daha.

U velikom broju dominirala je boja šampanj, zatim nežnoplava i crna sa mrvicom ružičaste, a pored dugih, maksi kreacija sa prozirnim šlepom i unikatnim svetlucavim vezom, videli smo i nekoliko party haljina. Perje je i kod Elia bilo prisutno, dok je jedan detalj posebno ispratio većinu modela: u pitanju su masivne satenske mašne oko vrata.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin