Dok smo s nestrpljenjem iščekivali couture debi Marije Grazije Chiuri za Dior početkom ove nedelje, jednako nas je zanimalo kako će se bivši kolega kreatorke Pierpaolo Piccioli snaći u solo varijanti u Valentinu.

Da nisu svi raskidi toliko loši (nadamo se da nas čitate Brangelina), pokazao je duo koji je uspeo da zadovolji oba fronta.   

Valentino

Nakon što je Maria Grazia Chiuri napustila italijansku kuću zarad Diora, mnogi su se pitali da li će Pierpaolo uspeti da nastavi u istom stilu, i sa istim uspehom.

Da je on jednako bio zaslužan za uspeh pređašnjih kolekcija kuće, koliko i Maria, simpatični Italijan je dokazao sinoć kada je prikazao svedenu kolekciju haljina, inspirisanu grčkim bogovima. Modeli stilizovani tako da smo imali osećaj kako pistom šetaju nimfe, a ne manekenke su mahom bili odeveni u maksi haljine ravnog A kroja koje su krasile apstraktni motivi iz mitologije.

foto: Instagram / maisonvalentino

Euridika, Atena, Apolon, Hera, Hermes (ne, ne govorimo o liniji torbi) su lebdele pistom u fluidnim kreacijama, praćene delikatnim klavirskim sekvencama francuskog kompozitora Alexandra Desplata. Eterična, vrlo ženstvena kolekcija u bledim nijansama ružičaste, žute, krem i bele pročišćenog kroja nekako nas je stilski "odmorila" od svetlucavog glamura koji krasi većinu haute couture kolekcija.        

foto: Instagram / maisonvalentino

Elie Saab

Ko god čeka Paris couture week ne bi li uživao u Chanelu i Dioru, sigurni smo da jednako iščekuje i Elie Saab reviju jer ako je neko kralj visoke mode, to je onda ovaj libanski dizajner koji je odavno naučio kako da zadovolji želju svake žene da se oseća i izgleda kao princeza iz najlepših bajki.

foto: Instagram / eliesaabworld  

Inspirisan Saharom, egzotičnim i mističnim arapskim svetom Elie je ovoga puta pustio da njegove kreacije kroji posleratni Egipat nazvavši kolekciju "Arab epoch".   

foto: Instagram / hfconfess

Ženstvene siluete sada su malo izdužene dok su dominantne prozračne, delikatne tkanine poput čipke stvorile malo prostora nabranoj svili i satenu koji su bili rezervisani za midi haljine u stilu 40-ih sa otkrivenim ramenima i seksi dekolteu.

foto: Instagram / eliesaabworld 

Naravno, najveća lepota Saabovih kreacija je u unikatnom, ručnom vezu koji je ovoga puta pored cvetnih motiva "oslikao" i brodove na Nilu, zvezde i to sa 5000 sitnih kristala, šljokica...

foto: Instagram / modelandfashiondiary

Naš favorit? Uzan puderasti kombinezon sa ukrasnim gornjim delom i dugačkim, maksi ogrtačem. Definitivno model koji će neka glumica da "ukrade" za dolazeće Oskare!

foto: Instagram / thecatwalkitalia

Zuhair Murad

Omiljeni dizajner Jennifer Lopez, libanski kreator Zuhair Murad je opet "zapalio" pistu svojim eksplozivnim kreacijama. Prvi izlasci su bili rezervisani za elegantne crno-bele modele, mahom bazirane na uzanim pantalonama i savršeno krojenim sakoima sa dubokim dekolteom, dugačkim plaštom i širokim faltama, gde je struk dodatno naglašen tankim kaišem.   

foto: Instagram / fashionmoment0

Murad je inspiraciju pronašao u disco osamdesetim, trenutno najomiljenijoj dekadi dizajnera za svoja naglašena ramena, nabrane puf rukave stvarajući modele koji variraju između onih kreiranih za močne, samouverene žene i princeze. 

foto: Instagram / modelsluxy

Oskar haljina? Crno-bela "vatromet" haljina otkrivenih ramena...

Instagram / zuhairmuradofficial 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/