U želji da osveži sofiticiran look koji dominira na većini haute couture kolekcija, Karl Veliki je na parisku modnu pistu doneo sportski chic!

“Nikada nisam želeo da neko nosi ono što ne želi, ali mislim da sam sada uspeo da iskreiram modele koji su krajnje nosivi, sofisticirani,” izjavio je Karl nakon revije kada su sa njim oduševljene povodom kolekcije podelile zvezde poput Lily Allen, Tilde Swinton, Miroslave Dume, Anne dello Russo.

Štitnici za kolena i laktove opšiveni draguljima, bum torbe (famozne torbice oko struka koje su bile popularne devedesetih), patike... ovo su definitivno luksuzni aksesoari koje će pokoriti modni svet.

“U ovoj kolekciji sma poželeo opet da istaknem struk. Vodeći se tom željom krenuo sam od klasičnog Chanelovog tvid kostim, ali sam ovaj put kreacije tako iskrojio da su suknje i haljine širile se od bokova naglašavajući tanak, zavodljiv struk.  

Reviju su otvorile pastelne kreacije da bi kraj pripao svetlucavim, prozirnim modelima, bez pokazivanja tela više nego što je potrebno jer je Karl prevashodno želeo da sve izgleda smerno i sofisticirano, što se od jedne Chanel kolekcije i očekuje.  

Sa muzikom Sebastiena Telliera i njegovog orchestra, izgledalo je kao da su devojke krenule da se igraju. Reviju je otvorila i završila Cara Delevingne koja se na kraju pojavila u vrlo bajkovitom izdanju, u beloj, svetlucavoj venčanici, ruku pod ruku s Karlom kao prava boginja proleća.   

Štitnici za kolena i laktove opšiveni draguljima, naglašen struk, patike, torbice oko struka i pastel.... sportski chic u režiji Karla Lagerfelda, sve sa Carom Delevingne koja je zatvorila reviju kao prava vesnica proleća!