Valentino

Valentino P/L 2013 Couture

Uspešan spoj strogih krojeva i romantičnog ženstvenog stila. Različite dizajnerske forme inspirisane prirodom, pticama, leptirima i cvećem pokazale su umešnost zanatskih radionica kuće Valentino. Čipka, til i organdin ukrašeni kristalima i perlama od topaza najčešći su materijali ove kolekcije.

Elie Saab

Elie Saab P/L 2013 Couture

Čipka i til ukrašeni vezom od perli koje su zaštitni znak Saaba glavni su materijali u ovoj kolekciji. Linija uskih haljina u pastelnim bojama, te u crnoj i crvenoj boji okarakterisali su catwalk.

Armani Privé

Armani Privé P/L 2013 Couture

Kolekcija je inspirisana dalekim destinacijama i predstavlja, kako je sam Giorgio Armani rekao, "eho različitih kultura“. Aerodinamični dizajn, sjajne tkanine, široka paleta boja sa naglaskom na crvenu i zanimljivi aksesoari, uključujući i crnu "fes" oduševili su prisutne na reviji u Parizu.

Versace

Versace P/L 2012 Couture

Nekonvencionalni kroj glamurozne svakodnevne odeće odlika je najnovije kolekcije dizajnerke Donatelle Versace. Dečački blejzeri sa zlatnim detaljima, haljine koje su napred kratke a pozadi dugačke od sjajnog šifona u neonskim bojama odišu propoznatljivim Versace seksepilom.

Chanel

Chanel P/L 2013 Couture

Revijom su dominirali komadi od tvida i šifona, sa detaljima od šljokica i perja. Siluetu koju je sam Karl Lagerfeld nazvao „frame shoulders“ karakterišu naglašena ramena i istaknuti vrat, a u nekim slučajevima ona podseća na pravi oklop. Kolekcijom dominiraju bela i siva boja.

Giambattista Valli

Giambattista Valli P/L 2013 Couture

I duge i kratke haljine u crno-beloj kombinaciji, sa animal printovima ili svetlih boja, našle su svoje mesto na ovoj reviji. Oštri krojevi, sečeni u struku sa dodacima od tila i pojasom koji je ukrašen Luigi Scialanga mašnama spojili su fiksiranu siluetu sa pokretom.

Christian Dior

Christian Dior P/L 2013 Couture

Korset haljine bez bretela koje se od struka dramatično u naborima šire i tako čine komade asimetričnim, najjači su utisak sa Diorove revije. Uz arhitektonsku slojevitost i slaganje suknje na suknju, prsluka na korset... dizajni Rafa Simonsa najbolje se opisuju kao futuristički. Svila u pastelnim bojama, organdin u bojama duge i šifon učinili su da se na pisti oseti dah proleća.

prikazano: 1 - 10

Magazin