Veče Diora: Impresivna lista zvanica, prefinjena nova kolekcija i otvaranje najveće izložbe francuske kuće do sada!

foto: Instagram / dior

Možda nismo objektivni, ali nama se ovakav Dior prilično sviđa...

Možda nikada niste prežalili odlazak Johna Galliana iz Diora, ili rastanak francuske kuće i Rafa Simonsa, ali znate kako nama se izbor Marie Grazie Chiuri čini punim pogodkom! Možda jer je Dioru trebala "ženska" ruka, doza one romantike i bajkovitosti koju je Maria negovala u Valentinu kao i povratak krojevima koji su ovu francusku kuću i proslavili.  

Samo dva meseca nakon predstavljanja 85 Resort izdanja u planinama Santa Monice, i to u godini u kojoj je brend proputovao do Japana i Njujorka, Maria Grazia Chiuri je u pariskom hotelu Hôtel des Invalides prikazala svoju drugu kolekciju visoke mode za Christian Dior. 

Ovo je inače godina u kojoj brend slavi 70 godina od osnivanja pa smo imali prilike da sinoć vidimo otvaranje velike izložbe u Musée des Arts Décoratifs na kojoj će biti izložena čuvena dela svih dizajnera koji su kreirali za Dior. Tu će se naći i famozne kreacije koje je sam Dior prikazao i u Kaliforniji, Tokiju, ali i delovima Južne Amerike.

A post shared by Dior Official (@dior) on Jul 3, 2017 at 6:02am PDT

Da je ovo "the one" godina francuske kuće svedoči impresivna lista zvanica ljudi koji su ispratili reviju, a kasnije se preselili na otvaranju izložbe: Celine Dion, Jennifer Lawrence, Natalie Portman, Karlie Kloss, Elizabeth Olsen, Robert Pattinson, Kirsten Dunst, Anna Wintour, Gemma Arterton, Olivia Palermo... 

A post shared by Dior Official (@dior) on Jul 3, 2017 at 8:16am PDT

A post shared by Dior Official (@dior) on Jul 3, 2017 at 10:14am PDT

A post shared by Dior Official (@dior) on Jul 3, 2017 at 1:15pm PDT

A post shared by Dior Official (@dior) on Jul 3, 2017 at 11:11am PDT

A post shared by Dior Official (@dior) on Jul 3, 2017 at 9:13am PDT

Iako je lista zvanica bila internacionalna, kolekcija sama je bila više kosmopolitska. U samoj formi dominirale su Dior krojevi - akcenat na struk, suknje pun krug, strukirani sakoi koje je Maria rekonstruisala u fluidne modele prepune falti, opredelivši se za sivkaste nijanse u većini modela.

A post shared by Dior Official (@dior) on Jul 3, 2017 at 4:23pm PDT

Print i pruge su se tek provukle kroz nekoliko modela kaputa, haljina i bolera, ali nedovoljno da zasene monohromatsku paletu koja je dominirala od prvog do zadnjeg izlaska.

A post shared by Dior Official (@dior) on Jul 4, 2017 at 1:21am PDT

Primetno je da je u korišćenju printa Maria i dalje ostala u nekoj Valentino atmosferi eterične bašte po kojoj šetaju muze i vile... 

Vunu i tvid Maria je sjajno osvežila i "smirila" koristeći prozirne materijale poput šifona, tila i muslina u svetloplavoj, lavanda i rozikastoj boji. Nabori i plise su odradili svoje u sferi suknji i gornjih topova, dok su se šeširi i prilično ozbiljni modeli cipela pobrinuli za masculine i french momenat.

A post shared by Dior Official (@dior) on Jul 3, 2017 at 10:18pm PDT

Od detalja primetili smo još tanak, smeđi kaiš, kožne rukavice i oversized aviator naočare, nakita skoro da uopšte nije ni bilo dok je šminka, kao i kosa bila potpuno u senci modela, vrlo diskretna i prirodna.  

A post shared by Dior Official (@dior) on Jul 3, 2017 at 5:41pm PDT

A post shared by Dior Official (@dior) on Jul 3, 2017 at 11:55pm PDT

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin